Merhaba!
Benim arkadasım yabancı uyruklu bir bayan, bir senedir türk vatandaşı ile evli.
Çalışmak istiyor, acaba oyle bir hakkı var mıdır? Çalışma hakkı varsa da prosedür nedir?
Saygılarımla.
Printable View
Merhaba!
Benim arkadasım yabancı uyruklu bir bayan, bir senedir türk vatandaşı ile evli.
Çalışmak istiyor, acaba oyle bir hakkı var mıdır? Çalışma hakkı varsa da prosedür nedir?
Saygılarımla.
Durum arkadasinizin bir isveren nezninde ya da serbest olarak calismasina gore degisiklik arz etmekte..Sayet bir isverenin yaninda calismak istiyorsa Calisma ve Sosyal Guvenlik Bakanligi'ndan izin almasi gerekiyor.Bakanligin piyasa durumu ve is kosullarina gore bu izni verip vermeme konusunda takdir yetkisi bulunmaktadir.
Saygilarimla.
Sayın Ulaş Değirmenci
cevabınız için tesekkür ederim.
Peki Çalışma Bakanlığına başvururken neye dikkat edilmeli?
Calisma izni verilebilmesi icin yurda gecerli olarak giris yapilmis olmali ve arkadasinizin ikamet izni bulunmali,aksi halde sinirdisi edilebilir.Bunun disinda farkli bir sey belirtmenize gerek yok..
Saygilar.
Selamlar;
Konuyla ilintili bir soru sormak istiyorum, eşim yabancı (Avrupa Birliği vatandaşı) ve Çalışma Bakanlığı çalışma izni talebini reddetti.
Sanırım kanunlar gereği 1 sene sonra ancak tekrar başvuru yapılabiliyormuş ve görüştüğümüz kişiler reddedilen bir kişinin muhtemelen tekrar reddedileceğini söylediler.
Yine bildiğim kadarı ile evlilikten 3 sene sonra eşimin vatandaşlık başvurusu hakkı olacak ve bu vatandaşlık aldığı taktirde bu sorun ortadan kalkacak.
Bu ara süreç için çalışacağı firmanın yurtdışıdaki merkezinden (uluslararası bir şirketin Türkiye ofisinde çalışacak) işe alınıp Türkiye ofisine görevli olarak atanması bir problem yaratır mı?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Metin.
yabancı uyrukluların Türkiye'de çalışma izni alabilmelerinde gerekli olan bir takim ön şartlar vardır ve bu ön-şartlar TC vatandaşı ile evli olan yabancılarda yumuşatılmış ve istisnai çalışma izni düzenlenmiştir. Saygılarımla