Eksik Ssk Primi ödeme Ve Maaşsiz Işten çikarilma
Selamlar ve Saygılar
Ben bir fabrikada Pazarlama ve Satış Müdürü olarak çalışıyorum.İşe girmeden önce herhangi bir sözleşme yapmadım.Ocak 15 ıse gırıslıyım.
1-Yönetim kurulu başkanı küçülmeye gidileceği vb sebeblerden dolayı işime son verdi.
İçeride şu an için haziran maaşım bulunmakta.Bunun ile ilgili herhangi bir ödeme yapılmadı bende bundan dolayı herhangi bir ibraname imzalamadım.
Firmanın alacagım maaş için bugun git haftaya gel tarzı bır ıslem yapacagını bılıyorum maasımı alamayabılırım veya kesın olarak bır kısmını eksık alabılırım bu durumda ne yapmalıyım.
2-Ikıncı olarak ssk odemelerım asgarı ucret olarak yapılmıs bunu gecen ay ogrendım.Ssk gırısımde ıse gırdıktan 1 ay sonra baslatılmıs.
Elımde fırmamdan aldıgım gercek maasımı gosteren maas yazısı.Unvanımı ıspat edebılmek ıcın kartvızıtlerım var.Ikı soruma yon gosterıcı bır cevap rıca ediyorum.
Saygılar
Re: Eksik Ssk Primi ödeme Ve Maaşsiz Işten çikarilma
Isvereninizden odenmeyen ucretinizi talep edebilirsiniz,size onerim soz konusu lacaginiz icin ilamsiz icra takibi baslatmaniz,itiraz halinde is mahkemesinde itirazin iptali davasi acmanizdir.Ucretin odendigini isvereniniz ispatlayacaktir,bu nedenle sizin isyerinde o tarihlerde calistiginizi ispatlamaniz gerekli ve yeterlidir.
Sigorta girisinizin gec yapilmasi ve primin eksik odenmesi nedeniyle hizmet tespit davasi acabilirsiniz ayrica Sosyal Guvenlik Kurumu'na ve Bolge Calisma Mudurlugu'ne sikayette bulunabilirsiniz.
Saygilar.