İş kazası ve rapor hakkında
Merhabalar benim sorunum 19.06.08 tarihinde bir iş kazası geçirdim.Ama bana verilen vizite kağıdında iş kazası bölümü doldurulmamış yani iş kazası olarak gösterilmemiş.Benimde ilk işim olduğu için ilk anda farkedemedim.İş göremezlik belgesini iş yerime götürdüm bunun bizle alakası yok ssk ya gideceksiniz diyorlar.Şimdi elimde iş göremez raporum ve vizite kağıdım var.3 soruya forumunuzda cevap arıyorum
1-Elimde 11 gün iş göremez raporum ve vizite kağıdım var.Maaşımı alabilmem için nereye başvurmam gerekli?
2-Olay iş kazası olduğu halde bunu vizite kağıdına yazmamışlar.İş kazası geçirdiğime dair şahitlerim de var.Bu durumda yasal bir şikayet hakkım oluşuyormu?
3-O anda çalıştığım makina korumasızdı.Yani iş güvenliği yok.Bunu bildirmek istesem hangi kuruma bildirmem gerek ve tazminat hakkım doğarmı?
Biliyorum biraz suç bende ama ilk işim,ve bazı şeyleri yeni yeni öğrendim.Yardım edeceğinizi umuyorum
Teşekkür ederim
Re: İş kazası ve rapor hakkında
İş kazasının işveren tarafından SSK'ya ve Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne bildirlmesi gerekir. Ama işveren bildirim yükümlülüğünü bildirmediyese sizin bildirmenize bir engel yoktur. Hem SSK'ya ve hem de Bölge Çalışma Müdürlüğü'ne işverenin ünvanını, adresini, iş kazasının tarih ve satini, kazanın nasıl olduğunu, tanıklarınız varsa isim ve adreslerini şikayet dilekçenizde bildirin ve gerekenin yapılmasını isteyin.
Her iki kurumun müfettişleri de konuyu inceleyecek ve olayın iş kazası olup olmadığını tespit edeceklerdir. Ayrıca kusur durumunu da belirteceklerdir.
Bu incelemelerden sonra bir avukatla görüşerek, rapor sonuçlarına göre gerekirse maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz.
Re: İş kazası ve rapor hakkında
Anladım teşekkür ederim.Peki elimdeki 3 nüshadan oluşan iş göremezlik belgesi ile nereye,nasıl başvurmam gerekli maaşımı alabilmem için?