İhbar Süresi hesabı-İhbar süresinden yıllık izini düşme
Merhabalar,
07.01.2004 tarihinden beri çalışmakta olduğum işyerimden istifa etmek istiyorum. İnsan Kaynakları Müdürlüğü ile görüştüğümde kalan yıllık izin hakkımın 15 İŞ GÜNÜ olduğunu söylediler. 8 haftalık ihbar süremin olduğunu biliyorum ancak yıllık iznim iş gücü üzerinden belirtildiği için şirketten çıkış tarihimin ne olacağına karar veremedim. Kendimce aşağıdaki hesaplamayı yaptım ancak doğruluğundan emin olamıyorum. (Örnek hesaplamayı yaparken, ihbar süresinin normal gün, yıllık iznimin ise iş günü olmasından hareketle 15 iş gününe, arada kalan 2 hafta sonunun 4 (2x2) gününü ekledim.) Yardımcı olabilirseniz sevinirim. Ayrıca, istifa dilekçesinde "Söz konusu tarih itibarıyla hak etmiş olacağım yıllık izinlerimin (15 iş günü), 56 günlük ihbar süremle mahsup edilmesini ve hizmet sözleşmemin 99.99.2008 tarihi itibarıyla feshini talep ediyorum." şeklinde yazmam mı gerekir?
Saygılarımla,
DİLEKÇE 04.07.2008
İHBAR 56 gün
İZİNSİZ 29.08.2008
YILLIK İZİN -21 (15 iş günü)
ÇIKIŞ 08.08.2008
Re: İhbar Süresi hesabı-İhbar süresinden yıllık izini düşme
Yıllık izin, işveren kabul etmezse, ihbar süresine mahsup edilemez.
Ayrıca 15 iş günü yıllık izniniz 21 takvim gününe karşılık gelmez.
(Her hafta 1 gün (pazar) haftalık izniniz var, diğer günler, normalde cumartesi çalışmasanız bile yıllık izinden düşer.)
İhbar süresinin tamamında çalışacak, ardından ayrılırken senelik izin paranızı alacaksınız.
Tabii işveren ile anlaşabilirseniz herşey mümkün.
Sizin anlattığınız formülü işverenin kabul etmesi halinde işe gideceğiniz son gün 12 ağustos olacak.
Re: İhbar Süresi hesabı-İhbar süresinden yıllık izini düşme
Yardımınız için teşekkür ederim. Sanırım 4,5 yıl sonunda 1-2 gunun onemı olmayacak.
Saygılarımla,