ben bir devlet memuru olark çalışmaktayım, mesai saatleri içerisinde kurumdan sevk alarak viziteye çıktığımda o gün itibarı ile izinli sayılırmıyım
Printable View
ben bir devlet memuru olark çalışmaktayım, mesai saatleri içerisinde kurumdan sevk alarak viziteye çıktığımda o gün itibarı ile izinli sayılırmıyım
Anladığım kadarıyla "Sevk Kâğıdı"alıp; "Mesai saati süresince, ortadan kaybolabilir miyim?" mi demek istiyorsunuz?Yoksa;ben mi yanlış anlıyorum?
İyi günler...
İdari izin ismi ile bir izin sistemi 657 sayılı yasada yoktur. Ancak vizite kağıdınızı alıp işiniz bitimine kadar mesaiye gelmeyebilirsiniz. Hem hastanede hem de mesaide bulunmanız mümkün olmadığından işinizin bitimine kadar mesaiye gelememeniz sorun teşkil etmeyecektir. Zira kabul edilebilir mazereti olmadan göreve gelmemek kusur olacaktır.
Bu konuda DPB'nın mütalaaları vardır.
Sevk kağıdını veren kurum sevkin alındığı saati üzerine yazması gerekir.
Hastanede de kayıt yapan kişinin sevk kağıdının üstüne kayıt saatini yazması gerekir. Doktorda muayenenin bitiminde saati yazmalıdır. diyor mütalaa.
Eğer kurum isterse sağlık kurumundan senin saat kaçta muayene olduğunu ve kaçta muayenenin bittiğini resmi yazı ile isteyebilir.
Ayrıca idari izin diye birşey yoktur. Manzeret ve saatlik izin vardır. Sevk aldığında saatlik izin almana gerek yoktur. Saatlik izin almak içinde 'Saatlik İzin formu' doldurulur. Bunlar 8 saati bulduğunda izninden 1 gün düşülür.
Saygılar.