Pert araçta kasko poliçesi sorunu
İyi geceler,ben mayıs ayında bir kaza yaptım.Arabam sigorta şirketim tarafından perte çıkarıldı.17milyon değer biçildi.Oysa kaskom 27 Nisanda yenilenmiş ve araç değerim 17.750 olarak gösterilmiş ve kasko borcum bu değer üzerinden çıkarılmıştı.İşlemler süresince kasko prim taksitlerimi ödemeyi sürdürdüm.Sigorta şirketi aracın hurdasını başka bir otomotiv şirketine satmak için benden satış vekaleti,plakalar,ruhsat vb.şeyleri talep etti.Ve bana eksiksiz 17milyonu kabul ettiğime dair bir kağıtta imzalattılar.Cuma günü ise kalan bu yıla ait kasko borçlarımın tüm taksitlerini bu paradan düştükten sonra ödeme yapacaklarını söylediler.Pert olan ve hurda olarak başkasına satılan bir aracın neden kasko borçları benden kesiliyor.Bu borçları ödemek zorundamıyım?İtiraz hakkım nedir?Kesintisiz 17milyonu kabul ediyorum diye imza attıktan sonra böyle bir kesinti yapılabilir mi?Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
Re: Pert araçta kasko poliçesi sorunu
Sigorta Poliçesi bir sözleşmedir. Sizin borcunuz prim ödemek, sigortacınınki ise hasar anında zararınızı tazmin etmekteir. Prim borçlarınızı tamamen ödemeden kaza yaptığınız için sigortacı, bakiye prim borçlarını elbette tazminattan düşecektir.