-
Araç devir işlemi
Otomobilimi sattım fakat alıcı aracın devrini almıyor. Araç benim üzerime olduğu için borcum yüzünden araç icra dairesi tarafından bağlanarak otoparka çekilmiş. Alaçaklının davasından vazgeçmesi sonucu araç'ın sahibi olan (yani ben) olamadan,yedieminle araçın icra dairesinden alınması sağlanmış. Bu olay araç'ın devrini almamış olsa bile şu anki kullanıcıyı yasal olarak kısmi bir sorumluluk içine sokarmı ve aracın devrini vermek için, almak istemeyen kullanıcıya nasıl bir yaptırım uygulayabilirim.
-
Anladığım kadarı ile satış sözleşmesini noterde yapmadınız. Oysa beraberce notere gidecektiniz o kadar. Aracı geçersiz bir sözleşme ile devrettiğiniz için sizin borcunuz için sizin aracınıza haciz ve muhafaza uygulanmış bu normal
şimdi teknik anlamda bu yediemin değişikliği gibi gözüküyor borçlunun muvafakati alınmadan aracın adli yedieminlikten borçlu dışındaki birisine bırakılmaması gerekir.
aracı şu anda teslim alan eğer yediemin olarak bulunuyorsa yedieminliğe ilişkin bir sorumluluğu vardır. İcra dairesi her istediğinde aracı getirmek göstermek veya teslim etmek zorunda, ki bu genellikle satış kararı allındıktan sonra olmaktadır
-
Borçlu olarak sizin de satış isteme hakkınız var. Aracın satışını isteyin. yedieminş aracı icra dairesine teslim etmek zorunda