İskanı olmayan binada Alışveriş merkezi açılır mı?
Merhabalar,
Henüz inşaat aşamasında bir müteahhitten bir daire aldık. Sözleşmemize göre inşaat mayıs ayında bitecekti. Neyse süre uzadı halen devam etmekte inşaat daha da bitecek gibi görünmüyor.
Binanın zemin katıda müteahhit tarafından bir alışveriş merkezine satılmış durumda şimdi onlarda çalışmalarına devam ediyor ve dükkanın inşaatıda bitmiş olduğundan kısa bir süre sonra açılacaktır diye tabela bile asılmış.
Şimdi benim öğrenmek istediğim üst katlarda inşaat devam ederken yani bu binanın bir iskan raporu olmadan böyle bir alışveriş merkezi açılması ve onların ruhsat alabilmeleri mümkünmüdür ,eğer böyle bir durum varsa biz daire sahipleri olarak ne gibi bir yol izlemeliyiz ki market açılmasın.
Re: İskanı olmayan binada Alışveriş merkezi açılır mı?
Merhaba konunuz benim alanıma girdiği için cevap verme gereği duydum.Bir binada birden fazla bağımsız bölüm varsa oturma (iskan) ruhsatı, her biri için ayrı ayrı verilir.Yani zemin katı bitmişse bahsettiğiniz binanın yani kullanıma yönelik eksiği yoksa diğer katlardaki bağımsız bölümler bitmeden oturma ruhsatı alınabilir.Umarım açıklayıcı olmuşumdur.
İNŞ.MÜH.SENEM ÇELTİKCİ