Sabır Diyoruz ama nereye kadar
İyi çalışmalar dilerim. Kısaca sorunumu anlatmak istiyorum İnternet Cafe ve Bilgisayar satış kırtasiye üzerine iş yerim var. cadde üzerinde iş yerim. apartman önünde 5 mt mermer yer 3 mt de kaldırım var. toplam 8 mt alan önümde.
ama sorunum şu ki apartman sakinleri bu alani kaldırım mermer alan hatta tam dükkanımın kapısının önü dahil her yeri otopark olarak kullanıyorlar. müşterilerim çıkarken yada girerken zorlaniyor ayrıca dükkanımda çevreden görünmüyor.
(tapulu mülküm) apartmanin imar planini projesini çıkarttım. ve otopark apartmanın arka tarafında görünüyor. ön taraf da otopark diye birşey yok. durumu belediyeye 2 defadır dilekçe vererek ayrıca dilekçeye otopark yönetmeliğinde ön ve yan bahçenin otopark olarak kullanılmayacağı maddeler kat mülkiyeti kanunundaki buna benzer maddeler ve şahislarin araçlarını nasıl koydukları resimli belgelerle bir dosya yaparak dilekçe verdik.
isteğim apartman önündeki bordür taşlarının kaldırılması şu an yatık halde. herhangi bir izin alınmadan yatırılmış. ama belediye zabıtaları gelip aynı gün içinde 3 kez bakıp bakıp gittiler sonra bize gelen dilekçe de bu sorunu Yöneticiyle yada mahkemeyle çöz diye bir yazı gönderdiler.
sürekli başımız dışarda dükkan önüne araç koymayın diye insanları uyarmaktan sıkıldık ayrıca kaç defadır da kavgalarımız oldu.sadece apartman halkı değil gelen geçen kim olursa yapıyor bunu. üzerimize saldırdılar vs polis aradık o bile gelmedi. bu konuyu yargıyla adaletle çözmek istiyorum ama avukat tutabilecek durumumda yok.
çünkü 2 yıl apartman sakinleri tutucu insanlar oldugundan int. cafe açılmasına karşı çıktı onay vermedi belediyeyle bu sorunla ilgilide çok uğraştık sonunda danıştay kararıyla kat malikleri onayının kalkmasıyla tapulu dükkanımıa geçtim ama hala apartman sakinleri bizlere kötülük yapmaktan çekinmiyor. Ayrıca yine aynı apartmanın diğer köşesinde toptancılar var.
ve hergün o mermerleri üzerine kaldırıma kocaman kocaman tır - kamyon minibüs vs aklınıza ne gelirse çıkarıp mal yüklemesi yapıyor yani dükkanım cadde üzerinde kavşağı gören bir yer ama şu an ben sağımda solum da kamyon yada arabadan başka bir şey görmüyorum. çok mağdurum yardımınızı istiyorum. belediye yetkilerini nereye nasıl şikayet edebilirim. bu sorunu nasıl çözebilirim.
işte konuyla ilgili gerçek resimlerde bunlar
http://img297.imageshack.us/img297/2...sim0002cn6.jpg
http://img147.imageshack.us/img147/4...sim0024hq7.jpg
http://img297.imageshack.us/img297/378/resim0013rx3.jpg
lütfen yardım istiyorum. bu sorunu çözmede yol gösterin.
Re: Sabır Diyoruz ama nereye kadar
Otopark olayı heryerde sorun.İlk iki resime birşey diyemeyeceğim ama
3. resimdeki gibi kapıya yanaştırmaya kimsenin hakkı olamaz.
Kendi arabanız olsaydı münasip bir şekilde ön tarafa koyardınız.
Yuh yani tam da işyeri kapısının önüne kadar gelip parketmiş. :deli: Kapı geniş olsa herhalde utanmayıp içeri kadar girecek.
Bence bu kaldırıma parketme olayına Belediye'nin değil, Trafiğin bakması gerek. Kaldırıma araç parkedilmesi heryerde yasak. Trafiğe bildirdiğinizde gerekli cezayı yazıp sonrasında durum devam ediyorsa çekici ile aracı çekmesi gerekir.
Bir yerde depo olarak kullanılan bir yerin kepenklerine adam şöyle bir yazı yazmış;
"Depo önüne parkedilen araç çekici ile çektirilecektir".
Ve gider gelirim deponun önü hep boştur. :)
Trafikte çözüm olamazsa buna benzer ya da değişik bir cinlik düşünmelisiniz.
Mesela ben olsam mesela dükkanın ön tarafına uygun aralıklarla biraz kazıp bir kaç tane fidan dikerim.(Belediyenin izni gerekir mi bilemiyorum yalnız). Bu şekilde araba çıkamaz kaldırıma.
Allah sabır versin.
belediyeler kaldırım taşı yaparak yaya ya yürüyüş bandı açarken aynı zamanda bu taşları yüksek olarak tercih ederek bir manada araba parkını önlemeye çalışıyorlar.
ve hatta bunun parasınıda sizden çatır çatır alırlar şerefiye adı altında.
bu taşlar eğik olarajk yerleştrilmemiştir.arabasını oraya park edenler tarafından bilhassa yan yatırılmış ki arabalar park etsin diye.
belediye yetkileleri bunu görmemezlıkten geliyor zımmen bu işi destekliyor manası çıkarıyorum.rmahalle arasında kahve açılmasını istemiyorlar ve sizi yıldırmak istiyorlar diye düşünüyorum.
tam olarak bir hukuki çözüm sunmanızı bekliyorum ne yapabilirim
bu fidan dikme olayı biraz yaş görünüyor mermer zemine nasıl fidan dikilir seyyar büyük saksı altı vs de yapsam kırar atarlar gece vakti.
apartmanın otoparkı imar planında ( kocaman olan projede) aRKA taraf olarak görünüyor ama orayı kendi kafalarınca mesire yeri gibi kullanıyorlar vs...
bu gördükleriniz henüz bizim gördüklerimiz ve yaşadıklarımız yanında daha hiç birşey sayılır. gördüğünüz yerlere TIR ÇIKIYOR !!! KOCAMAN KAMYON ÇIKIYOR. dükkanın yan tarafına ! daha bunları görmediniz. çünkü yan dükkandada toptancı duruyor onuda uyarmamıza rağmen tır kamyon vs ne varsa çıkıyor mal indirip bindiriyorlar.
bu işe hukuki bir çözüm arıyorum iş kavgayla vs ile olacak gibi değil zaten kavga etmekten vs... bıktık iyice kendi tapulu yerim ve internet cafe olarak faaliyetteyim 4 yıldır.
avukat tutabilecek durumum olsaydı zaten tutacaktım ama 2.5 milyar istendi bu sorunu çözmeye iş yerime daha önce hırsız girdi vs zaten yeterince borç dert içinde yüzerken birde avukat tutamıyorum. yani imkansız şu an için o kadar parayı bulabilmem... esnaf olan zaten halimizden anlar diye düşünüyorum.