Türkiye'mizde eğitim - Sözleşmeli Öğretmenlik 657/4-B ve Anayasa Mahkemesi
http://www.anayasa.gov.tr/general/ha...asp?contID=604
14.7.1965 günlü, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesinin (B) bendinin üçüncü fıkrasına 21.3.2006 günlü, 5473 sayılı Yasa’nın 3. maddesiyle eklenen “Millî Eğitim Bakanlığında norm kadro sonucu ortaya çıkan öğretmen ihtiyacının kadrolu öğretmen istihdamıyla kapatılamaması hallerinde öğretmenlerin; …” ibaresinin iptaline ve yürürlüğünün durdurulmasına karar verilmesi istemi
1- ESASININ İNCELENMESİNE,
2- Yürürlüğü durdurma isteminin bu konudaki raporun hazırlanmasından sonra karara bağlanmasına
Sizce bundan sonra bizleri nasıl bir süreç bekliyor?
İnanın biz bilemiyoruz.
Re: Sözleşmeli Öğretmenlik 657/4-B ve Anayasa Mahkemesi
Şimdi Anayasa mı değişir uygulama mı değişir?
Öğretmenlik mesleğinin Anayasadaki tanımı mı değişir yoksa sözleşmeli öğretmenlik uygulaması mı kaldırılır?
Ne dersiniz?
Bu konuyu takip eden yok mu acaba?
Re: Türkiye'mizde eğitim... Sözleşmeli Öğretmenlik 657/4-B ve Anayasa Mahkemesi
Tekrar yapmamıştım.
Kamu Hukuku bölümüne bir de Güncel Konular bölümüne konu açmıştım.
Oradan buraya yetkililer tarafından taşınmış. Taşındığı için tekrar etmişim gibi görünüyor.
Silebilir misiniz?
Mükerrer konu açmak da tekrar etmiş olmak oluyor Sayın Sözleşmeli Öğretmen, site Forum Kurallarını yeniden gözden geçirmenizde yarar var.
Saygılar,
Haklı olabilirsiniz.
Hangi bölüme uygun olduğunu maalesef ön bilgim olmadığı için bilemedim.
Kamu Hukukunda epey bekledim lakin herhangi bir cevap verilmeyince yanlış bölüme açtığımı düşündüm. Yeni üye olduğum için de hiçbir yetkiliye özel ileti vasıtasıyla ulaşamadım. Ulaşamadığım için de taşınmasını rica edemedim. Ben de Güncel Konular bölümünde konuyu tekerrür ettim.
Nihayetinde nicelikten ziyade nitelik hususunda odaklanabilir miyiz?
Art niyetim olmadığını izah ettim. Sanırım beni anladınız. Yukarıdaki iletilerden de lüzumsuz olanları silerseniz sanırım herhangi bir sorun kalmayacak ortada.
Umarım konunun içeriğine odaklanabiliriz.
Anayasa hakkında ve de Anayasa Mahkemesinin izleyeceği yol hakkında ön görüşlerinizi alabilir miyim?
Değerli editör Mehtap Denizin Talebi üzerine mükerrer iletiler silinmiştir. Lütfen mükerrer ileti yapmadan devam ediniz.
Müsaade ederseniz devam etmeyi ümit ediyoruz.
Buyurun efendim meydan sizin .Mükerrer yapınca haber veriniz ben düzeltirim ne demek .Kusura bakmayın ....
Yukarıda bilgilenebilmeniz için durumu açıklayıcı bir metne yer vermiştim sanırım okumadan yazıyorsunuz.
Sizlere özel ileti gönderemediğim için, sizlere ulaşamadığım için, iletimi de şikâyet edecek bir alt yapı özelliği bulamadığım için farklı bir bölümde konuya kendimce zaruri olarak yer vermiştim (Hangi bölüme uygun olduğuna karar veremedim.).
Konu geçmişinden buraya hangi yönetici tarafından taşındığını öğrenebilir ve de onlardan bilgi alabilirsiniz. İki konum da iç içe buraya taşınmış.
Bu bölümde mükerrer ileti göndermiş değildim. Muhtelif bölümlere aynı konu içeriğini gönderdim bunun nedeni de iletimi taşıtamadım. Herhangi bir yetkiliye ulaşamadım.
Yeni üyeler için size ulaşabilecekleri bir konu düzenlerseniz daha yararlı olur ve de bunun gibi basit sorunlarla bir daha karşılaşmazsınız.
İyi geceler efendim.
Canımın içi öğretmenim ;
Benimde annem babam öğretmendi ama çok eski öğretmenleri çok severim düzelttik işte nerede hata varsa söyleyin orayıda düzelteyim sonra siz devam edin konunuza.