Re: Basit cinsel istismar ve tehdit
biz hala avukat tutmuş değiliz ve olaya çok yabancıyız, lütfen yazacağınız şeyler bizim için önemli. ilgilenen arkadaşlar varsa şimdiden teşekkür ediyorum.
Re: Basit cinsel istismar ve tehdit
Savcı cinsel istismar suçu üzerinde durmuş sanırım; ancak kişinin cinsel istismar sucunu işlemesi için mağdurun 15 yaşını tamamlamamış ya da tamamlamış olmakla birlikte fiilin hukukî anlam ve sonuçlarını algılama yeteneği gelişmemiş olan çocuk olması gerekmektedir. Ancak sizin bahsettiğiniz olayda kişi 16 yaşında ve anlattığınız kadarıyla ayıtım gücüne sahip bu konuda ayrıca zorlama da yok. Ancak olayda yaş çok önemli kişi 15 yaşını tamamlamamışsa yapılan hareketler suç niteliği taşıyabilir. Ancak siz olayın rıza dahilinde(cinsel ilişki olmaması gerekiyor tabi siz de olmadığını söylemeişsiniz zaten) gerçekleştiğini ispatlarsanız korkmanızı gerektirecek bir durum yok bence (tabi daha önce bahsettiğim gibi kişinin 15 yaşımı tamamlamış olması gerekiyor). Tehditle ilgili bahsettiğiniz olayı tam olarak anlayamadım biraz daha açarsanız daha iyi yardımcı olabileceğimi düşünüyorum. Ayrıca bence bu konuda bir avukata danışsanız size yardımcı olacağını düşünüyorum.