Tarlam yeşil alana girmiş
Herkeze merhaba arastırmalarım sonucunda sitede sorunumla ilgili yanıt bulamadım ve konuyu actım baslıktada goruldugu gıbı tarlamızı tam satmak ıcın satılıga cıkardıgımızda beledıyeden yesıl alana gırdıgını ve ımzalanmak ıcın bakanlıga(mudurluge tam bılmıyorum)gıttıgını ogrendık bıze 2 sene ıcınde tarlamızın yuzde 60 degerınde bır yer verılecegı soylendı ne yapabılırız bılgılendırırsenız cok sevınırım ankaranın polatlı ılcesındeyım bır cok avukata gıttım fakat bır sonuc cıkmadı..sımdıden tesekkurler.
Re: tarlam yeşil alana girmiş...
belediyeden öncelikle imar planının ne aşamada olduğunu tam olarak öğreniniz. İmar planının onanmasını takiben , planlar belediyede 1 ay süre ile askıya çıkar. ( 3194 sayılı imar kanununun 8. maddesi gereğince) 1 aylık süre içinde planlar vatandaşların bilgisine sunulur. bu süre zarfında imar planına itiraz edebilirsiniz. itirazlar 15 gün içinde belediye meclislerinde görüşülerek karara bağlanır. itirazların karara bağlanması ile imar planı kesinleşmiş olur. imar planı kesinleştikten sonra imar uygulaması yapılır. belediye tarafından 18. madde uygulaması yapılacak olursa, bütün maliklerden aynı oranda olmak üzere parselin en fazla yüzde 40'ı düzenleme ortaklık payı olarak kesilir. (yol, yeşil alan, ilköğretim, karakol, cami kullanımlarına ayrılmak üzere.) yapılan imar uygulaması belediye encümeni tarafından görüşülerek karara bağlanır. ve 1 aylık askı süresi içinde yine vatandaşların bilgisine sunulur. imar uygulamasına yapılan itirazlar belediye encümeninde görüşülerek karara bağlanır.
bütün bunlardan haberdar olabilmeniz için belediyede konuyu takip etmeniz gerekir. eğer imar planı ve imar uygulaması sonucunda mağdur edildiğinizi düşünüyor ve belediyeye başvurunuzdan lehinize sonuç alamıyorsanız, imar planı ve/veya imar uygulamasının iptali istemiyle mahkemeye dava açabilirsiniz. bu hakkınız saklıdır. kolay gelsin.
Re: tarlam yeşil alana girmiş...
cok tesekkur ederim..simdilik yapabilecegimiz bukadar galiba