Boşanma kararının kesinleşmesi
Merhaba.
18.06.2008 tarihinde eşimden anlaşmalı olarak boşandık. Yaklaşık 9 aylık süreç böylelikle sona erdi. Oldukça kavgalı bir süreç oldu. Ama sonunda anlaşmayı başardık diyeyim. Temyizden vazgeçtiğimize dair tutanağı da imzalayıp dosyaya konmak üzere mahkemeye sunduk. Ancak duruşmadan sonra tepemin tasını attıran bazı durumlar ortaya çıkmaya başladı. Boşanmak her şeye rağmen inanılmaz güzel ancak eski eşimle konuşmak istediğim konular var. Bu konuşmadan sonra temyize gitmesini istemiyorum.
Bugün 27.06.2008....Boşanma kararı tam olarak hangi tarihte kesinleşir. Bu konuda yardım edebilir misiniz.
Re: Boşanma kararının kesinleşmesi
:o
İkiniz birden temyizden feragat dilekçesi verdiyseniz, gerekçeli karar yazılır yazılmaz arkasına kesinleşme şerhi koydurabilirsiniz.
Mahkeme kaleminden gerekçeli kararı sorun. Ardından kaleme gidip kesinleştirme şerhi konulmasını talep edin.
Aslında temyizden feragat dilekçesi verildikten sonra karar -neredeyse- kesinleşmiştir, geri dönüşü pek mümkün değildir.
Ama emin olmak için gerekçeli karara kesinleşme şerhi konmasını bekleyin.
Boşanmanın nüfusa gönderilmesi ve işlenmesi zaman alır, ama kesinleşme şerhinden sonra geri dönüş olmaz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
:o
İkiniz birden temyizden feragat dilekçesi verdiyseniz, gerekçeli karar yazılır yazılmaz arkasına kesinleşme şerhi koydurabilirsiniz.
Mahkeme kaleminden gerekçeli kararı sorun. Ardından kaleme gidip kesinleştirme şerhi konulmasını talep edin.
Aslında temyizden feragat dilekçesi verildikten sonra karar -neredeyse- kesinleşmiştir, geri dönüşü pek mümkün değildir.
Ama emin olmak için gerekçeli karara kesinleşme şerhi konmasını bekleyin.
Boşanmanın nüfusa gönderilmesi ve işlenmesi zaman alır, ama kesinleşme şerhinden sonra geri dönüş olmaz.
Sayın sdt 23. Bir tanesin dostum sağolasın...Son günlerde duyduğum en güzel şey bu. Allahım sana geliyorum. :)))
hocam aynı şey benim başıma geldi. itiraz fragat dilekçesi vermesine rağmen eşim itiraz etti dosya yargıtaya gitti ama sonuçta yargıtay heriki tarafın dilekcesini işaret ederek dosyayı reddetti. neticede senin için iş bitmiştir. ama şunuda belirtmek isterim boşanma erkek olsun kadın olsun insanın başına gelebilecek en kötü olaydır ama kaçınılma bile olsa çok zor bir durumdur bunuda belirteyim.
Alıntı:
bonies rumuzlu üyeden alıntı
hocam aynı şey benim başıma geldi. itiraz fragat dilekçesi vermesine rağmen eşim itiraz etti dosya yargıtaya gitti ama sonuçta yargıtay heriki tarafın dilekcesini işaret ederek dosyayı reddetti. neticede senin için iş bitmiştir. ama şunuda belirtmek isterim boşanma erkek olsun kadın olsun insanın başına gelebilecek en kötü olaydır ama kaçınılma bile olsa çok zor bir durumdur bunuda belirteyim.
Dostum yorumun için teşekkür ederim. Boşanmayla ilgili net ve berrak düşüncelere sahibim. O sizin dediğiniz boşanmanın koşullarına ve kişilerin birbirlerine olan bakışlarına göre değişir. Benim koşullarım gereği ben boşanmaktan dolayı son derece mutluyum. Sıkıntısını yaşadım. Mutluluğunun da tadını çıkarmak istiyorum.