BAĞ-KUR lu mu yoksa SSK lı mıyım
Eğitim alanında çalışmaktayım. Ekim 1998'de bir özel dershanede SSK lı olarak işe başladım.. Daha sonra çeşitli eğitim kurumlarında yine SSK lı olarak çalıştıktan sonra memur olmamdan dolayı(MEB-Öğretmen) Eylül 2003'te Emekli Sandığına geçtim. Ağustos 2006'da memurluktan istifa ettim ve bir özel dershanede öğretmen olarak çalışmaya başladım. Bu arada tekrar SSK lı oldum. Eylül 2007'de çalıştığım kurumdan %15 hisse alarak kurumun küçük ortaklarından biri oldum.(Şirketimiz Ltd ve büyük ortağımızın hissesi %61, şirketimizin imza yetkisi de onda) sonra kurumumda ortaklığım devam ettiği halde SSK pirimim başka bir işyerinden 6 (altı) ay süre ile ödendi. 30 Mayıs 2008 tarihinde SSK ödemelerimi yapan o işyerinden istifa ettim Ve 6 Haziran 2008'dan beri yine ortağı olduğum işyerinde SSK lı olarak işime devam etmekteyim. Şimdi, asıl sorunum aradaki bu 6 günlük fark değil, ancak bu 6 günden dolayı ben otomatikman BAĞ-KUR lu mu sayılıyorum SSK lı olma durumum devam ediyor mu? (Şirket ortağı olduğumda da BAĞ-KUR lu olmamıştım,çünkü benim ve benim durumumda olan diğer küçük ortakların SSK larının devam edeceğini ve sadece şirkette imza yetkisi olan büyük ortağın BAĞ-KUR lu olmasının yeterli olduğunu söylemişlerdi.) Bu durum emekliliğimde problem olur mu veya BAĞ-KUR lu sayılacaksam bu durumu nasıl düzeltebilirim. Muhasebecimiz durumdan pek emin değil . Bu durumun sadece şirkette imza yetkisi olan büyük ortağımızı ilgilendirdiğini, bizim yine SSK lı olma durumumuzun devam ettiğini söylüyor. Konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.Cevabınız için teşekkür eder, iyi günler dilerim.
Re: BAĞ-KUR lu mu yoksa SSK lı mıyım
Ortaklıkdan tamamen ayrıldığınızdan eminmisiniz?Kurumdan istifa etmeniz ortaklıkdan ayrıldığınız anlamına gelmez.Hisse devrinin bütün yasal işlemlerini tamamlayıp ayrıldığınızı bakura bildirerek.Ortak olduğunuz süre zarfında (ki siz 6 ay oldugunu ve hissenizi devir ettigini idda ediyorsunu heralde)bu 6 aylık süre içerisinde ssk ya tam olarak pirimleriniz yatmış olsa bile bağkurada ödemek ile yükümlüsünüz.Aksi takdirde bağkurla ilişiğinizi kesmeden emekli olamazsınız.
Re: BAĞ-KUR lu mu yoksa SSK lı mıyım
Arkadaşlar aydınlatıcı yanıtlarınızı bekliyorum.Özellikle serdarguls adlı arkadaşım,lütfen zamanın varsa bir kez daha okuyup yardımcı olur musun? Teşekkürler