bir kamu kuruluşunda 4 aylık ilk sözleşmemi yaparak işe başladım. bu süreçte 15 gunluk bir izin kullanma hakkım var mıdır acaba mazeret izni gibi? yoksa hiç izin kullanamiyormuyum? yardımlarınız için teşekkür ederim.
Printable View
bir kamu kuruluşunda 4 aylık ilk sözleşmemi yaparak işe başladım. bu süreçte 15 gunluk bir izin kullanma hakkım var mıdır acaba mazeret izni gibi? yoksa hiç izin kullanamiyormuyum? yardımlarınız için teşekkür ederim.
bu konuda bilgisi olan yok mu acaba? bilgi verebilirseniz cok memnun olurum
Hangi kurum acaba?
Sağlık raporu alabilirsiniz.
Bir seneyi doldurmadan izin hakkı alamazsınız. Ancak 10 günlük mazeret izniniz vardır. Bu mazeret iznini vermek sizin sicil amirinizin onayına tabidir. Yani siz istiyorsunuz diye bu izni vermek zorunda değildir. Bir mazeret gösterirsiniz, sicil amirinizde kabul ederse verebilir. Sicil amirinizle görüşün, mazeret izni kullanmak istiyorum deyin, vermeye niyeti varsa bir dilekçeye herhangi bir mazeret yazarak (Ör. Memleketteki yakınımın sağlık sorunları nedeniyle yanında olmam gerekmekte olup, yıllık iznim bulunmadığından mazeret izni istemekteyim gibi) amirinize sunun, o da zaten haberi olduğu için onaylar. Mazeret izninizin tamamını kullanmayın, örneğin bir hafta kullanın. 3 gün dursun, çünkü yıllık izniniz olmadığı için ikinci bir on günlük izin alma hakkınız yok. ikinci mazeret izni yıllık izinden düşülür.