Ev aldık ama içindeki kiracı çıkmıyor
Merhaba. 6-7 ay önce binbir çabayla bir ev alabildik nihayet. Ve içindeki kiracıya ilk aldığımız bir ay içinde ihtarname çektik üç ay içinde çıkması için başka bir evimiz olmadığı ve o evde oturmak istediğimize dair.
Ama maalesef kiracımız çıkmıyor. 7 ay gibi bir süre oldu ve bu süre içinde bir avukat tuttuk.
Avukata derdimizi anlattık fakat avukat bizi dinlememiş gitmiş kiracının kirayı vermediği için çıkmasını istiyoruz tarzında bir dilekçe hazırlamış.. Ve üstüne üstlük benim hesap numaramı da vermiş. Hem kira vermiyor diye dava açıyor hem de hesap numaramı veriyor kiracılara bu nasıl iştir anlamadım. Tabii kiracı da bu olayı anlayınca postahane kanalıyla eve 130 milyon gibi komik bir rakam yollamış tabii biz de kabul etmedik. Biz para değil evimizi istiyoruz çünkü.. Kiracı sanırım 20 senedir orada oturuyormuş ve evden hiç çıkmak istemiyor. (Bir de üstüne üstlük doğru mu değil mi bilmiyorum ama 20 seneden sonra senin kiracın diye bir kanun varmış hiç çıkartamıyormuşsun) Bu süre içinde avukatın böyle bir hata yaptığını öğrenince kızdık. O da bize Kiracıyı çıkartmak o kadar kolay mıymış, artık kiracı çıkartamazsınız hakları var dedi. Ne yani biz şimdi bu kiracıyı hiç çıkartıp evimize giremeyecek miyiz..
Bizim daireyi aldığımız kişi apartmanı komple almış ve tek tek satmış.. Ama bizim daireyi satması çok zor olmuş kadın daireyi emlakçıya göstermiyormuş bir türlü.. Kapıyı açmıyormuş nasıl olmuş bize kapıyı açtı ve daireyi aldık ama bu sorun çıktı başımıza. Bu evi aldığımız kişiyle kontratı var mı yok mu bu da belli değil. Varsa bile 1 senedir tabii ki.. Yani bir sene biz evimize geçemeyecek miyiz. Ya bir sene geçtiği halde kadın çıkmazsa biz ne yapacağız. Lütfen yardımcı olur musunuz?
Ben de şu anda kirada oturuyorum ve ev sahibim çaktırmadan beni bıktırmaya çalışıyor. Balkonuma yukarıdan ha bire düştü diyerek saksı düşürüyor. Pislik atıyor biz böyle işkence görüyoruz.. Ama yeni aldığımız evde oturan kiracı ise yan gel yatıyor.. Ne olucak bizim halimiz arkadaşlar. Evi satsak diyoruz hem ev mahkemelik oldu şimdi hem de zaten kiracı kapıyı açmıyor emlakçıya..
Bir de Yanılmıyorsam avukat çok yanlış bir adım attı şimdi biz bu avukattan alsak olayımızı başka bir avukata versek bazı haklarımız kaybolur mu?