İşe geç gittim çıkarıldım
Merhaba
Benim sorunum şu:
16,18 ve 19 haziran tarihlerinde ailem şehir dışında olduğu için erken kalkamadım ve işe 1 saat geç gittim.Patronum işyerimdeki arkadaşlarıma geç geldiğime dair tutanak imzalatmış ve elime tutuşturdu.Ne olduğunu sorduğumda işe 3 gün geç geldiğimden dolayı işime son verdiğini söyledi. Ne yapacağımı şaşırdım.Ben de hiçbir şey imzalamadım. Sitede araştırma yaptım bazı arkadaşlarda aynı sorundan bahsetmiş, kıdem ve ihbar tazminatı alabileceğini söylemiş bazı arkadaşlar. Amacım para değil hakkımı almak fazlasını istemiyorum zaten zor günler yaşıyorum. Maaşımı alabildim sadece.
İşe giriş tarihim 06/06/2006
İşten atıldığımı yazdıkları yazı 19/06/2008
SSK primlerim asgari ücret üzerinden ödeniyordu.
Benim merak ettiğim şu arkadaşlar
1-Bu nedenden dolayı tazminatsız işten çıkarılabilirmiyim?
2-Kıdem ve ihbar tazminatı ödenmelimiydi?
3-Dava açmak için ne kadar sürem mi var?
Re: İşe geç gittim çıkarıldım
1 - Bu nedenden dolayi tazminatsiz olarak isten cikartilmamaniz gerekiyordu,ise gec gitmeniz olsa olsa gecerli bir fesih nedeni olabilir.
2 - Isvereniniz bildirimde bulunmadan is akdinizi feshetti ise ihbar tazminati alabilirsiniz,1 yildan uzun suredir kideminiz oldugu icin kidem tazminati da talep edebilirsiniz.
3 - Isyerinizde 30'dan fazla isci calisiyorsa ise iade davasini fesih bildiriminin size tebliginden itibaren 1 ay icinde acmaniz gerekir.Diger tazminatlariniz icin 10 yillik zamanasimi suresi icinde dava acabilirsiniz.Odenmeyen ya da eksik odenen ucretleriniz icin ise odenmedigi donemden itibaren 5 yil icinde dava acmaniz gerekir.
Saygilar.
Re: İşe geç gittim çıkarıldım
Teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla işten kıdem tazminatımı vermek şartıyla çıkartabilirlerdi.
İşten çıkartıldığımı aynı gün içinde öğrenmiştim dolayısıyla ihbar tazminatı da vermeleri gerekirdi.
İşyerinde ortalama 11-12 kişi çalışıyordu zaten çıkarıldığım bir işe zorla geri dönmek istemem.
Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.