Re: acil yardim bosanma hakinda
forum kurallarını okumanızı tavsiye ederim.....
Re: yardim bosanma hakinda
forum kurali disinda birseymi yazdim cok fazla bilgim yok bu konu yanlis birsey yazdiysam üzürdilerim ama konu hakinda yardimci olunursa cok sevinirim
Re: acil yardim bosanma hakinda
acil yardim bosanma hakkında..
başlığındaki 'acil' yazısı form kurallarına aykırıdır.bu yüzden böyle bir uyarı almışsınız
başlığınızdaki acil yazısını çıkarırsanız sorun ortadan kalkacaktır:)
Re: konu hakinda ne yapmaliyim?
merhaba ben almanyadan yaziyorum 6 ay önce nisanlandim ve nisanlimin buraya gelmesi icin evlilik yapmak sorunda kaldim ve olmadi simdi acilen ve biraz önce bosanmak istiyorum konu hakinda bilgi verirseniz cok sevinirim daha öncede yazmistim ama galiba yanlis forma yazmisim yada bilmiyorum yani (resmen evliyiz kismen nisanliyiz) simdiden tsk...
öncelikle evlilik tarihinden itibaren 1 yıl geçmesi gerekli boşanabilmeniz için,
Türk Medeni Kanunu md.166/3:
"Evlilik en az bir yıl sürmüş ise, eşlerin birlikte başvurması ya da bir eşin diğerinin davasını kabul etmesi halinde, evlilik birliği temelinden sarsılmış sayılır. Bu halde boşanma kararı verilebilmesi için, hakimin tarafları bizzat dinleyerek iradelerinin serbestçe açıklandığına kanaat getirmesi ve boşanmanın mali sonuçları ile çocukların durumu hususunda taraflarca kabul edilecek düzenlemeyi uygun bulması şarttır....."
Kanun hükmünden de, anlaşıldığı üzere, hakimin, taraf beyanlarının doğruluğu ve serbest irade ürünü olduğu kanaatine varabilmesi için, tarafları bizzat dinlemesi gerekmektedir.
yurt dışında bir avukat desteği ile bir dava açmalısınız
boşanmanızın türkiyede geçerli sayılabilmesi için de yine türkiye de boşanma davası açmanız gerekiyor.
verdiginiz bilgi icin cok tesekür ederim .ama dedigim gibi biz nisanliyiz kismen bir birlikteligimiz olmadi ayni cati altinda yasamadik baska madeler uygulamasi mümkün deyilmi acaba? yani baska sansim yokmu?
fiilen bir birliktelik karı-koca ilişkisi yaşanmamış olsa dahi resmi nikah kıyıldığından dolayı dava açmanız gerekiyor bunun dışında farklı bir yol yoktur.
üzürdilerim bir soru daha bunuda yanitlarsaniz cok sevinirim ben alman vatandasiyim bosanma davasini alman kanunlarina göre yapabilirmiyim yani burda bosanabilirmiyim ? tekrardan cok tsk ederim ...
Boşanma davanızı yurt dışında açmanızda bir problem yoktur.
ancak;
Yabancı bir mahkeme kararının Türkiye'de uygulanabilmesi için, kararın Türk Mahkemelerince tenfizi gereklidir.
Almanyada boşanma sonuçlarının Türkiye'de uygulanabilmesi için yine Türk Mahkemelerine başvurmanız gereklidir.
Almanya içinde aynı durum geçerlidir. Yani Türkiye'de boşansanız bile Almanya Mahkemelerince kararın Tenfizi gereklidir.
Kararın tenfizi Türkiye'de ki maddi sonuçlar için gereklidir.
ilgili olarak koşulların mevcutolması halinde nafakaya hükmeder