Kira kontratı ve Teminat Senedi
İyi günler.
Ev sahibimle kontrat imzalarken kira karşılığı senet de yaptık. Senetlerin üzerinde tarih yazıyor, kira karşılığı olduğu yazmıyor. Fakat kiramı ödedikçe, banka para transferlerine "kira karşılığı" ibaresi yazdırdım. İki ay kadar önce evden anlaşarak ayrıldım, başkasına kiraladı. Depozitoyu da bir ay sonra ödeyeceğim dedi, bu yüzden kontratı iptal etmedik. Elimde kira kontratı aynen duruyor. Depozitomun ev sahibinde olduğu da yazıyor. Ödediğim senetleri de aldım.
Fakat kalan senetleri bankaya kredi karşılığı teminat olarak verdiği için, ve muhtemelen parası olmadığı için alamıyorum. Telefonlarıma yanıt vermiyor. Depozito parası değil de, alamadığım senetler çok canımı sokıyor. Elimde iptal edilmemiş bir kontrat ve o evde oturan yeni kiracılar var. Ev sahibi ortada yok.
Sizce mahkemeye başvurmalı mıyım?
Re: Kira kontratı ve Teminat Senedi
Senetleri teminat amacıyla vermişsiniz.Aranızda halen geçerli olan bir borç ilişkisi var.Senetleri alabilmeniz için bu borç ilişkisini sona erdirmeniz gerekir.Depozito alacağınız asıl borca bağlıdır.Yani sözleşmeyi sona erdirirken depozito alacağınızı saklı tutarak sona erdiriseniz alacağınız devam eder.Senetleri sözleşmeyi sona erdirdikten sonra halen alamzsanız.Mahkemeyr başvurup bunları iptal ettirebilirsiniz..
Not:Bunlar sadece bir ön bilgi olması maksadı ile verilmiştir.Tavsiyemiz iyi bir avukatla görüşülüp meselenin çözülmesidir.
Re: Kira kontratı ve Teminat Senedi
Ufak bir detayı daha danışmak istiyorum. Senetlerin üzerindeki tarihler aylık ve kiranın ödeneceği günü gösteriyor. Fakat herhangi bir açıklama yok, kira karşılığı olduğuna dair. Kontrat hala bende ama. Bu bir sorun yaratır mı, ev sahibi, bu senetlerin kira dışı bir borç olduğunu iddia edebilir mi?