-
Kiracı
Merhaba
sitenizi google arama motorunda yaptığım kısa çalışma ile buldum, benim sorunum var inşallah bu sorunumun cevabını bulurumm yardımcı olmanızı bekleyeceğim.
istanbul ümraniyede bi işyeri tuttuk, iş yerini kontratımızı yaptık, biz işyerinde tadılat yaptık yaklaşık 15 milyar masraf yapıldı, kapılar pencereler, ışıklandırma sistemi kapı güvenliği ile iligili demir kapı daha bir çok şey, bu çalışmalar bittikten sonra showroom bitmiş durumdaydı, yanlız yaşadağımız bazı sıkıntılardan dolayı showroomu bitirmiştik ama bir türlü faliyete geçiremedik işyeri kiramızı ödüyorduk yaklaşık 1.5 yıl kaldık, en son showroomu faliyete geçiremiyeceğizi anladık ve dedikki kapatalım, işyeri sahibi ile anlaştık, kontrat iptal edilmişti karşılıklı anlaşarak ayrıldık, yanlız içerdeki tadilat için ya para veya taktılarımızı geri sökelim istedik, bina sahibi ben yeni gelecek olan kiracıdan yaptığınız masrafları keserim dedi yani sizin burdaki emeğinizi gözetirim bi şekilde tam olmasada bir kısmını karşılarım dedi, 3 veya 4 ay geçmesine rağmen işyerini tutan olmadı, bizde bina sahibinden işyerine taktığımız ürünleri söküp yeni kiralayacağımız yerde kullanmak istediğimizi söyledik veya tümü olmasada bedelini karşılayın yeni yerde kullanalım,
bina sahibi bizim olan hakkımızı istediğimiz için bizi uyanıklık yapmakla suçladı, yaptığınız hiç bir şey söktürmem dedi, ve para konusunada karşımam yeni gelecek kiracı ister verir ister vermez ben karışmam diyor, şimdi haklı olarak gidipte zorla sökemem haneye tecevüzden dolayı suç işlemiş olurum, ordaki mal için katilde olunmaz zaten karıncayı dahi ezemem,
şimdi bu durumda ne yapabilirim, bu adam göz göre göre istanbulun göbeğinde dağ kanunumu uygulayacak, istediğimi yaparım siz hiçbirşey yapamazsınız diyor buna bir çözüm mutlaka vardır,
bina sahibi insan yaş olarak biraz yaşını geçmiş birisi eğitim düzeyide yüksek, göz göre göre nasıl böyle bir haksızlık yapabilir. sizden ricam bir yol gösterin.