Ödenemeyen kredi - kart borcu
Merhabalar,
Bazı ailevi sorunlardan dolayı şuanda zor durumdayım...
üzerime ödedigim 2 tane kredim ve 2 kredi kartım var...
Bi şekilde de olsa ödemeye çabalıyorum...
Yeni bir kredi alıp hepsini kapamak istiyorum ama mümkün olmuyor..
2007 yılında bi bankadaki kredi kartımdan dolayı bana avukattan yazı geldi 7 gün içinde ödenmezse yasal takibe başlancak diye...
Gün dolmadan hemen kartı kapadım ama şimdi başvuruda karşıma çıkmakta sanırm bankaların negatif listesindeyim...
Şuan zor durumdayım tavsiye edicek bişeyiniz varmı?
Re: Bu durumda ne yapılabilir
Yeni kredi almayın. Bu sizi kurtarmaz, daha da zora sokar.
Eski kredilerinizi bir an önce kapatmaya çalışın.
Re: Bu durumda ne yapılabilir
Bende zaten eskileri kapamakta zorlandıgım için almak isterim ama ,alamıyorumda kredileri bi şekilde ödüyorumda kartlara para kalmadı...:(
Şuanda ne yapmam gerekli..
Üzerime kayıtlı ik kredim var , gayet düzgün ödemem devam ediyordu son 3 aya kadar...
kredimin birisinin son 3 taksiti ödeyemedim , ödesem o biticek
digerininde daha 13 ayı var...
bu durumda ne yapmam gerekli her ikisinide 3 aydır ödeyemedim...
Re: Şuanda ne yapmam gerekli..
Alıntı:
mahbile rumuzlu üyeden alıntı
Üzerime kayıtlı ik kredim var , gayet düzgün ödemem devam ediyordu son 3 aya kadar...
kredimin birisinin son 3 taksiti ödeyemedim , ödesem o biticek
digerininde daha 13 ayı var...
bu durumda ne yapmam gerekli her ikisinide 3 aydır ödeyemedim...
Sayın Mahbile, bu bir hukuk sorusu değil ki, buradaki değerli hakimler, avukatlar size ne cevap versinler?
Foruma bunu yazıp ne bekliyorsunuz, bir kaç kişi çıkıp 'durun ya size bir borç verelim, vade farkı yok, ödeme vadesi açık, rahatça borcunuzu kapatın, istediğiniz zaman bize ödersiniz' falan mı yazacaklar..
Sorunuz bu değilde, başıma neler gelir ise, banka sonuçta dosyanızı avukata yollayacak, üstüne bir takım dosya, avukat, icra vs. masrafları eklenecek. Borcunuz katlanacak, siz bunları ödemeye ya resmi gelirinizin 1/4 ü ile uzun süreler boyunca katlanacaksınız, ya varsa sahip olduğunuz malları borcu kapatmaya yetecek kadar kısmını satıp kurtulacaksınız.
Kendi ikametgahınıza ödemelerinizi aksattığınızda icra haciz gelecek, ailenizle oturuyorsanız o ikametgaha icra haciz gelecek.
Re: Ödenemeyen kredi - kart borcu
İsmail Ufuk arkadaşımız olabilecek tüm olasılıkları yazmış.Ben sadece şunu eklemek istedim.2007 de kart ilgili sorun yaşadım falan yazmışsınız.O kart yüzünden kara listeye girdiyseniz yeni kart vermezler.Merkez bankasında 5 yıl süre ile kayıtlı kalırsınız.Yani sizin kara listede sadece o kartın kaydı 2012 düşer.Ama duyduğuma göre özel bankalar kendi aralarındada kara liste yapıyorlarmış.Sorunuzn cevabı şu 2012 den önce yeni kart biraz zor alınır.derim.Selamlar.
maliozden ....(cevabı)
--------------------------------------------------------------------------------
İsmail Ufuk arkadaşımız olabilecek tüm olasılıkları yazmış.Ben sadece şunu eklemek istedim.2007 de kart ilgili sorun yaşadım falan yazmışsınız.O kart yüzünden kara listeye girdiyseniz yeni kart vermezler.Merkez bankasında 5 yıl süre ile kayıtlı kalırsınız.Yani sizin kara listede sadece o kartın kaydı 2012 düşer.Ama duyduğuma göre özel bankalar kendi aralarındada kara liste yapıyorlarmış.Sorunuzn cevabı şu 2012 den önce yeni kart biraz zor alınır.derim.Selamlar.
-------------------------------------------------------------
(maliozden , den alıntı yapılmıştır üstte metni yer almıştır)
--------------------------
merhabalar,
konuyu açan arkadaşımızın yazısına istinaden cevap verme babında ;
küçük bir hatayı düzeltmek istedim.(yada ben böyle anladım.)
-arkadaşım , kredi borçlarını ödeyemedği için kredi almak istiyormuş. (ama kredi kartı değil )bireysel kredi almak istiyor sanırım anladığım kadarı ile ,bütün borçları kapatıp, ödemeyi tek bankaya (bireysel kredi veren bankaya) yapmayı planlıyor sanırım. eğer önceden başka bankadan bireysel kredi almadıysa ,veya kara listeye düşmemişse (karşılıksız çek vb. hata lar yoksa) ümidim bu ki bireysel kredi verebilir bankalar.(kefil ,mal varlığı vb. istenceğide kesin gibi)
yanıldığım veya bilemediğim bir bilgi varmı bilemiyorum yazdılarımda...bildiğim kadarı ile böyle olması lazım...
saygılar...
Anti-Bank (no cry no bank )
Alıntı:
AYHANIM rumuzlu üyeden alıntı
Konu hakkında size yardımcı olabilirim
Lütfen yardımcı olun o zaman.
Alıntı:
aazzaa rumuzlu üyeden alıntı
allah kolaylık versin
Amin.http://img.donanimhaber.com/image.as...smile_dead.gif
Alıntı:
AYHANIM rumuzlu üyeden alıntı
Konu hakkında size yardımcı olabilirim
Nasıl yardımcı olabileceğinizi doğrusu ben de merak ettim.Bir açıklama yaparsanız diğer kredi kartı mağdurları da yararlanabilirler.