Karşılıksız çek, şikayetçinin üst üste iki defa mazeretsiz duruşmaya katılmaması
Değerli Hukukçular,
İstanbul da karşılıksız çek davasından yargılanıyorum. Bursa daki avukatım yoğunluğundan ötürü duruşmalara katılamıyor. Sonuçları kalemden öğreniyor. İlk duruşma geçen sene başında olmuştuşikayetçi vekili duruşmaya katılmadı. Mahkeme şikayetçi vekilinin bir dahaki duruşmaya katılma zorunluluğu olduğu tebligat gönderdi. Duruşma dün yapıldı, kalemden öğrendiğime göre şikayetçi vekili davetiyeye rağmen yine duruşmaya katılmamış. Mahkeme davayı düşürmesi gerekirken ( Şikayetçinin üst üste 2 defa duruşmaya katılmaması dolayısıyla ) 11. aya duruşma günü vermiş. Avukatım dünkü duruşmayada katılmamıştı. Sormak istediğim davanın bu sebeplerden düşmesi gerekmiyormuydu.? Acaba avukatım duruşmaya katılmayıp düşmesi yönünde talepte bulunmadığı içinmi dava düşmedi.? Avukatım davanın bu sebeple düşmesi gerektiğine dair mahkemeye dilekçe sunsa dava düşermi.?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,
Re: Karşılıksız çek, şikayetçinin üst üste iki defa mazeretsiz duruşmaya katılmaması
GEÇİCİ MADDE 1.- (4814 - 26.2.2003) Bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten önce karşılıksız çekler hakkında açılmış bulunan davalarda, bu tarihten sonra yapılacak ilk duruşmada hazır bulunmayan şikayetçiye, ilk duruşmada hazır bulunması veya bir vekil ile kendini temsil ettirmesi, duruşmaya gelmediği veya vekil de göndermediği takdirde şikayetten vazgeçmiş sayılacağı hususunda davetiye çıkarılır. Bu davetiye, şikayetçinin, mahkemeye bildirdiği; mahkemede dinlenmemişse şikayet dilekçesinde belirttiği adresine gönderilir. Davetiye tebliğine veya tebliğ edilmiş sayılmasına rağmen üst üste iki duruşmaya gelmeyen veya vekil de göndermeyen şikayetçinin şikayetinden vazgeçmiş sayılmasına karar verilir. Şikayetçinin veya vekilinin haklı mazereti halinde bu hüküm uygulanmaz.
Re: Karşılıksız çek, şikayetçinin üst üste iki defa mazeretsiz duruşmaya katılmaması
Alıntı:
alex28 rumuzlu üyeden alıntı
Değerli Hukukçular,
İstanbul da karşılıksız çek davasından yargılanıyorum. Bursa daki avukatım yoğunluğundan ötürü duruşmalara katılamıyor. Sonuçları kalemden öğreniyor. İlk duruşma geçen sene başında olmuştuşikayetçi vekili duruşmaya katılmadı. Mahkeme şikayetçi vekilinin bir dahaki duruşmaya katılma zorunluluğu olduğu tebligat gönderdi. Duruşma dün yapıldı, kalemden öğrendiğime göre şikayetçi vekili davetiyeye rağmen yine duruşmaya katılmamış. Mahkeme davayı düşürmesi gerekirken ( Şikayetçinin üst üste 2 defa duruşmaya katılmaması dolayısıyla ) 11. aya duruşma günü vermiş. Avukatım dünkü duruşmayada katılmamıştı. Sormak istediğim davanın bu sebeplerden düşmesi gerekmiyormuydu.? Acaba avukatım duruşmaya katılmayıp düşmesi yönünde talepte bulunmadığı içinmi dava düşmedi.? Avukatım davanın bu sebeple düşmesi gerektiğine dair mahkemeye dilekçe sunsa dava düşermi.?
Değerli görüşlerinizi bekliyorum.
Saygılarımla,
Avukatınız neden duruşmalara girmediğini raporu ile duruşma dosyasına unmasını isteyin.
Avukatınız ile görüşmenizi tavsiye ederim.