-
Amirin İftirasi
Saygıdeğer Arkadaşlar Basımdan geçen bir olayla ilgili sormam gereken bazı sorular var, Eğer cevaplaya bilirseniz çok sevinirim,
Sevgili arkadaşlar Anadolu'nun bir adliyesinde 2006 senesinin Ağustos ayında atamam yapıldı, ve mahkemenin birinde çalışmaya başladım, Aradan gecen zaman içerisinde Müdürüm ile bazı sürtüşmelerimiz oldu, sürtüşmelerimizin nedeni kesinlikle benden kaynaklı olmayıp kendi yönetim eksikliğinden kaynaklanan sorunlardı, Her neyse Müdürümüz benimle çalışmayı istemediğinden ve normal yollardan da görev yerim değiştirilemediğinden bağlı bulunduğumuz komisyonu, Yani yetkili makamları arayarak
1- hakkımda avukat ve vatandaşlarla tartıştığım iddiasıyla şikayette bulunmuş Soruşturma açılmasına neden olmuştur,
2- Soruşturma devam ederken görev yerimde değiştirildi
Bu soruşturmanın süren aşamalarında Hakimimiz Disiplin soruşturmasını ilk sicil amiri olan müdürü yapmalıdır diyerek, soruşturma dosyasını Müdüre verdi, kanuni süreler içinde bende savunmamı yapıp tüm iddiaların asılsız olduğunu ısrarla anlattım. ve Soruşturma sonucunda Şikayette bulunan Müdür benim hakkımda DİSİPLİN CEZASI VERİLMESİNE YER OLMADIĞINA dair karar verdi, yani Tabiri caizse beraat ettim.
Sorum şu Arkadaşlar.
a) Hakkımda asılsız iddiada bulunup soruşturma açılmasına ve ayrıca görev yerimin değiştirilmesine neden olan Müdür Hakkında İFTİRADAN şikayette bulunabiliriyim, böyle bir hakkım varımıdır,
b)Hakkımdaki Disiplin cezası verilmesine yer olamadığı seklindeki karar bana 18.12.2007 tarihinde tebliğ edildi, bu tarihten itibaren zaman aşımı varımıdır,
Bu konuyla ilgili ne kadar Tavsiyeniz varsa bulunabilirsinz
-
Re: Amirin Iftirasi
TCK'nın 267/1. maddesine göre, "Yetkili makamlara ihbar veya şikâyette bulunarak ya da basın ve yayın yoluyla, işlemediğini bildiği hâlde, hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılmasını ya da idarî bir yaptırım uygulanmasını sağlamak için bir kimseye hukuka aykırı bir fiil isnat eden kişi, bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır".
Bu durumda, eğer olay anlattığınız gibiyse iftiradan savcılığa şikayyette (ihbarda) bulunabilirsiniz. Sekiz yıılık zamanaşımı süresi var.
-
Adı gecen Müdürün savcılarla arası bildiğim kadarı ile biraz iyidir, savcılık bu durumda takipsizlik kararı verebilir mi ?... Verirse dava benim aleyhime dönebilir mi, haklıyken haksız duruma düşmüş olmayım da.
-
Sevgili Arkadaşlar, yokmu bu konuda bana yardımcı olabilecek,?????