Karar defteri ne da meşru bir yönetici var ne yapmalıyım?
Yaklaşık 1,5 yıldır aynı sitede kiracı olarak oturmaktayım. Site 2 bloktan oluşmakta ve toplam 60 daire var. Oturduğum site Aralık 2006 tarihinde teslim edilmiştir. Fakat yap-sat modeli ile yapılmış olan bu sitede hiçbir dairenin ne tapusu nede kat iftifakı tapusu yoktur. Bende yönetiminin gayri meşru ve kayısız deftersiz çalıştığını bu toplantıda öğrendim. 18.06.2008 tarihinde sözde bir toplantı yapıldı. Toplantıda ne divan kuruldu nede bir katip belirlenerek yapılanalar kayıt altına alınmadı, kısaca hiçbirşey yapılmadı. Toplantının yapılacağı ise 16.06.2008 tarihinde panoya asılmak süretiyle duyuruldu. Sözde toplantıda yönetici seçildi ve toplantıda yöneticinin aylığıda belirlendi. Toplantıya yönetim planı sunulmadı haliyle üyelerede imzalatılmadı. Arada bir toplantı yapılarak yeni yapılacak yeniliklere karar veriliyordu.
1) Böyle bir toplantı ve yönetim meşru mu?
2) Eğer bu yönetim meşru değilse hukuki olarak nereye müracaat etmeliyim? Ve nasıl bir yol izlemem gerekir?
3) Eğer bu toplantıda meşru değilse alınan kararlar geçerlimi / geçersizmi? Geçersiz ise geçersiz olduğu için nereye müracaat etmeliyim? ne yapalıyım?
4) Kat mülkiyeti kanununa hiçbir şekilde uyulmadığı için Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusundamı bulunmalıyım? Ne yapmalıyım?
Bu konularda bana yardımcı olabilirseniz çok teşekkür ederim. sayğılarımla...
Re: Karar defteri ne da meşru bir yönetici var ne yapmalıyım?
Suç duyurusu yapılacak bir durum yoktur.
Ancak bu tip konularda dava yetkisi kat maliklerine aittir. Ev sahibinizin veya başka bir kat malikinin ileride dava açması gerekebilir.