Re: Boşanma Davası Maliyeti
Yardımcı olsanız,rica ediyorum:(
Alıntı:
de_niro rumuzlu üyeden alıntı
Yardımcı olsanız,rica ediyorum:(
biraz beklemelisiniz cevaplar gecikiyor
Alıntı:
Saygılar diliyorum öncelikle...Başlıktan dolayı kusura bakmayın,inanın üzüntümden kafam çok karışık bende biraz açık dille yazayım dedim..
Ablam,5 yıllık evli.Dünya tatlısı 4 yaşında bir kızları var.Fakat eniştem olacak karaktersiz herif 2 aydır ewe gelmiyor ve ablamı aldattığını(boşanmadan bir başka kimseyle el ele gezerken gördüğünü) gören kişiler war.Ayrılacaklar muhtemelen.Ablam gece gündüz çalışıp eve katkı yapayım derken, bu haysiteyetsiz evine ekmek getirmek yerine kazandığı paraları başkasıyla tatil yaparak yiyormuş 2 aydır..
Bu yüzden ablam boşanma davası açacak..Bir avukatla görüşeceğiz fakat maliyetinin 2 milyar olduğunu söylüyorlar..Eniştem olacak şahıs yakınlarına ablamla geçinemediklerinden bahsediyormuş ve dönmeyeceğinide.Şimdi avukatlarımızdfan rica ediyorum bu dava ne kadar zamanda çözülür?Maliyeti nedir?Bizi nelerr bekliyor rica ediyorum bilgilendirirlerse çok hora geçicek...
Saygılarımla
1: Eğer iki tarafda istiyor ise anlaşmalı boşanır ablanı 1 celsede( inşallah )
2: Maliyete gelince her avukat aynı parayı istemiyor bunun maliyetini söylemek mümkün değil,
3: Sizi uzun ve üzücü günler bekliyor ilk başta, sonra karşılık kavga gürültü, daha sonra şahitler bulmanız, deliller, bulmanızı ve kanıtlar ile mahkemeye çıkmanız gerekiyor, iyi bir araştırma yapın derim
ALLAH KİMSEYE BOŞANMA ACISI YAŞATMASIN DERİM
Alıntı:
garip8688 rumuzlu üyeden alıntı
1: Eğer iki tarafda istiyor ise anlaşmalı boşanır ablanı 1 celsede( inşallah )
2: Maliyete gelince her avukat aynı parayı istemiyor bunun maliyetini söylemek mümkün değil,
3: Sizi uzun ve üzücü günler bekliyor ilk başta, sonra karşılık kavga gürültü, daha sonra şahitler bulmanız, deliller, bulmanızı ve kanıtlar ile mahkemeye çıkmanız gerekiyor, iyi bir araştırma yapın derim
ALLAH KİMSEYE BOŞANMA ACISI YAŞATMASIN DERİM
Sağolasınız,Allah razı olsun.:(
Yalnız bu kadar ağır olmaması gerekir ya maliyetin,zira ortada açıkça boşanmadan aldatma var üstelik 5 yaşında da dünya tatlısı çocukları varken.
Bu gibi durumlarda mağduriyetin gitmesi için hukukun mutlaka çıkar yolu vardır diye umuyorum,farzedin ki ablam çalışmıyor ailesi de vefat etti ve adam ewi terkediyor bu durumda mağdur olan bayanın boşanmak için 2 milyar parayı gözden çıkarması ne kadar mantıklı acaba:(
Avukatlarımızdan biraz bilgi rica ediyorum
Alıntı:
Sağolasınız,Allah razı olsun.:(
Yalnız bu kadar ağır olmaması gerekir ya maliyetin,zira ortada açıkça boşanmadan aldatma var üstelik 5 yaşında da dünya tatlısı çocukları varken.
Bu gibi durumlarda mağduriyetin gitmesi için hukukun mutlaka çıkar yolu vardır diye umuyorum,farzedin ki ablam çalışmıyor ailesi de vefat etti ve adam ewi terkediyor bu durumda mağdur olan bayanın boşanmak için 2 milyar parayı gözden çıkarması ne kadar mantıklı acaba:(
Avukatlarımızdan biraz bilgi rica ediyorum
Dostum Barolar'ın yayınladığı tariyeye göre hareket edilir. Ancak avukatlar indirim yapabilirler belli olmaz. Anlaşmalı boşanma olursa maliyet te azalır, süre de. Benden anlaşmalı boşanma için 2500 YTL, çekişmeli boşanma için ise 4000 YTL istediler. 2007 için. Davayı 2007 de açmıştım. 2008 tarifesini bilmiyorum.
Ancak şu var. Anlaşmalı olursa tanık, delil olayına girmenize gerek kalmaz. Bir protokol imzalanır ve ilk celsede boşanılır. Ancak anlaşmalı değil çekişmeli boşanma olursa aldatmayı ispatlamanız gerekir. Tanık, delil vs... ondan sonra devreye girer. Durumu bir avukatla konuşup değerlendirin derim.
Alıntı:
Hannibal rumuzlu üyeden alıntı
Dostum Barolar'ın yayınladığı tariyeye göre hareket edilir. Ancak avukatlar indirim yapabilirler belli olmaz. Anlaşmalı boşanma olursa maliyet te azalır, süre de. Benden anlaşmalı boşanma için 2500 YTL, çekişmeli boşanma için ise 4000 YTL istediler. 2007 için. Davayı 2007 de açmıştım. 2008 tarifesini bilmiyorum.
Ancak şu var. Anlaşmalı olursa tanık, delil olayına girmenize gerek kalmaz. Bir protokol imzalanır ve ilk celsede boşanılır. Ancak anlaşmalı değil çekişmeli boşanma olursa aldatmayı ispatlamanız gerekir. Tanık, delil vs... ondan sonra devreye girer. Durumu bir avukatla konuşup değerlendirin derim.
4000 ytl mi:(
Çekişmeli olur muhtemelen,o zaman dava sonuçlanasıya kadar ablamın mağduriyetini ve çocuğun mağduriyetini giderecek bir hak(nafaka) verilir mi ablama?
ablanız çalışmıyorsa cüz bir geçici nakafa bağlanabilir. ne yazıkki boşanma davaları masraflı oluyor. eğer ablanızın eşi işi yokuşa sürerse ,sizde avukat yardımı almazsanız bariz sıkıntılar yaşarsınız. tavsiyem en kısa zamanda bir avukata başvurmanızdır. ayrıca ablanızın eşinin başka kadınlarla beraber olduğunu kanıtlayabilirseniz size çok faydası olur. eğer yapabilirseniz tatile başka bir kadınla tatile gittiğini delillerle veya şahitlerle ispatlayın. ismini biliyorsanız kaldıkları otelle görüşün.
eğer cinsiyetiniz kadınsa beş kuruş vermiyorsunuz boşanma davası için. kaybedeceğiniz bir şey yok en fazla eşinizden oluyosunuz .bide üstüne tedbir nafakası alırsınız .
cinsiyetiniz erkekse vay halinize ..... tedbir nafakası ,altınlar,tazminat,varsa çocuk ,varsa mal mülkün yarısı hep kaybedersiniz
Alıntı:
kibfeyzo rumuzlu üyeden alıntı
eğer cinsiyetiniz kadınsa beş kuruş vermiyorsunuz boşanma davası için. kaybedeceğiniz bir şey yok en fazla eşinizden oluyosunuz .bide üstüne tedbir nafakası alırsınız .
cinsiyetiniz erkekse vay halinize ..... tedbir nafakası ,altınlar,tazminat,varsa çocuk ,varsa mal mülkün yarısı hep kaybedersiniz
ya neden böyle konuşuyorsunuz bende kadınım ama durmadan para çıkıyor cebimden nafakayı alabilmek için.adam ödeme yapmadığı zaman arka arka gideri pulu tebliğatı vs hep bunlar para .bunu yazan avukat da alıyor parayı.üstelik aldığın nafakayı devlet de harcını alıyor ne kaldı geriye bir aylık kiranı karşılamıyor bu.size ne kadar kolay geliyor bu işler.hem boşamaya kalkınız hemde kadın nafaka almaya kalktımı sizden kötüsü yoktur.biz çocuğumuzu annemizin evinden getirmedik.biz çocuklarımızın başında oturup namusumuzu korurken sizler ne yapıyor taze kadınları alıp birde çocuk yapın tamamdır işiniz.eğer bizdeki çocukları istiyorsanız mahkemede sadece nafakayı düşürmek amaçlı bir oyun buda.benim eşim çocuğumu sırf nafakayı düşürmek için alıyorum boşanınca sana iade ederim dedi.ayağına dolaşırmış evladı.çünkü yeni gelen kadın çocuklu adamı istemez.birde kadını evden atarsınız sonra da eşim evi terketti diye dava açarsınız.ne bizim çektiğimiz kadın milletinin hani biz soyguncuyuz ya kan emiciyiz ne alabildik elde var sıfır.sırf eşim nafaka vermemek için 6 yıldır davam sürüyor ve boşanamıyorum nede anlaşmaya geliyor.eğer nafaka alma hemen boşayım diyır.hep kendi pencerenizden bakmayınız bu davaların kadını erkeği olmaz mağdur olan kadında olabilir erkekde.ben annemin evindeyken eşim evinde kurulu yaşıyor kira derdi çocuk derdi yok ne mutluluk .hepimize kolay gelsin arkadaşlar .ALLAH Vİ
CDANSIZLARLA KARŞILAŞTIRMASIN HEPİMİZİ