29 Yaş sorunu, Yoklama Kaçağı, Pasaport Uzatılması
Merhaba arkadaşlar.
öncelikle sitede yeniyim ancak bu konularla ilgili bir çok yazıyı okudum burada, benzer gibi gelse bile biraz farklı bir durumdayım, hatta temel bilgileri burdan aldıktan sonra durumum tamamiyle "hak, hukuk" konusu.
-------- Durumla ilgili kısa özet--------
ben 17 eylül 1979 doğumluyum, zamanında lise bitince muayene olduk ama sonra üni falan derken gitmedim askere, 6 sene yurtdışında yaşadım ve sonra(2006da) marmara'ye geçiş yaptım ancak bazi aksiliklerden dolayı okul bitmedi... askerlikten kaçmak değil niyetim ama şunun şurasında 4-5 dersim kaldı ve haybeden 15 ay askerlik yapmak hem yaş hem de pskolojik olarak kaldırılcak gibi değil.
bildiğim kadarı ile 29 yaş sonu benim için bu sene sonu ile bitiyor ve bugün karakoldan aradılar, defalarca kağıt gelmiş askeriyeden yoklama kaçağıymışım... ben gene yurtdışını gidicem ve orda evlilik yapıp, askerliğimi yurtdışından tecil edip, türkiye'de kaçak olmadan, kafam rahat okuyacam ancak, ki önemli nokta da burası, pasaport uzatmak için gittiğimde karşıma çıkıcak bu yoklama kaçağı durumu ve muhtemelen yaka paça yollanıcam, pasaport da uzatılmıcak...
--------- kısaca böyle-----------
sorum şu, acaba yasal olarak tecilimi okuldan alcağım "ek c2 (bazıları G belgesi diyor)" ile ertelemek zorunda değiller mi ? ne tür bir çözüm bulabilirim ?
Yani, yasal olarak tecilimi 31 ekime ya da doğum tarihi olan 17 eylül'e kadar ertelemek ve gbt den olsun diğer sistemlerden olsun, aranma durumumu düşürmek zorun değiller mi? pasaportu uzatabilmem ve havaalanında çıkışta sorun yaşamamam çok önemli benim için.
Teşekkürler ilgilenen arkadaşlara.
Re: 29 Yaş sorunu, Yoklama Kaçağı, Pasaport Uzatılması
Bildigim kadarı ile sizinki gibi az dersiniz kaldı ise ve bir donemde bitecekse musama gosteriyorlar ille 29 olur olmaz gel bakalım demiyorlar, bir muddet tanıyorlar, eger bitirebiliyorsanız da herhangi bir hak kaybına ugramıyorsunuz.
Alıntı:
erdogan guler rumuzlu üyeden alıntı
Bildigim kadarı ile sizinki gibi az dersiniz kaldı ise ve bir donemde bitecekse musama gosteriyorlar ille 29 olur olmaz gel bakalım demiyorlar, bir muddet tanıyorlar, eger bitirebiliyorsanız da herhangi bir hak kaybına ugramıyorsunuz.
yok hocam bi dönemde bitmiyor, 3 ders ilk dönem, 2 der ikinci dönem kaldı, ki haybeden ama neyse, sorun o değil, sorun pasaport uzatmam şart, musamma tanırlar, öyle böyle bir sene geçer gibi şeylerde şansıma hiç güvenmiyorum. ilk yazdığımda ki gibi, yok mu bu şekilde pasaport süresini uzatma hakkım ?
el-cevap lütfen...
Arkadaşlar, özelllikle hukuk bilgisi olanlar, avukatlar...
durum biraz acil, pasaportu uzatmam gerekiyor, napmalıyım ? yoklama kaçağı görünüyorum ama öğrenciyim ve yasal olarak en az doğum tarihime kadar tecil hakkım yok mu ? (17 eylül)
varsa bundan nasıl yararlanırım, pasaportumu uzatmaları gerekmez mi ?
teşekkürler.
kimse bugüne kadar cevaplamadı, sonucu ben söylim
aradım askerlik şubemi ve üni den ekG belgemi aldım, şubeden söylendiğine göre 31 ekim'e kadar erteleniyor, yani ek G yollayınca 3 ay dahi olsa erteleme yapıyorlar, yapmak zorundalar, ihtiyacı olan varsa bu başlıktan okur...
slm arkadaslar siteye suanda ilk deva girip uye oldum yardimci olursaniz sevinirim ben 2002 yilinda guney koreye gittim ordan calisma vizesi almistim o vizemle 3 yil askerligimi tecir ettirmistim ve 2006 yilinda bir trafik kazasi gecirdim kaza gecirdigimde ehliyetim yoktu ve vizemde yoktu ama ben kaza gecirdigim gun birbucuk yildan beri beraber yasadigim insanla evlendim ama sinir disi oldum devlet bir yil giris yasagi koydu ve ben koredeki evliligimi trye gecirtemedim koredeki konsolosluha benim korede olmam gerekiyomus suanda japonyadayim koreye giris yasagim kalkti askerlik tecirim bitti burdan trye ordan koreye gecicem burdan gecemiyorum cunku burdada vizem bitti askerlihimi tecir ettiremiyorum 1983 dogumluyum uc ulke arasinda kaldim bir yildir esimide gormedim benim ne yapmam gerekiyo acaba ..... bilgilendirirseniz sevinirim
sinantufek, senin durum epey karışık, aklıma gelenler şunlar ;
1- eşin japonya'ya gelse ve orda türk konsolosluğuna evliliğini geçirsen ?
2- kore'ye gitmek için illa türkiyeden mi çıkış yapman gerekiyor, hayırsa eğer t.c pasaportuna vize uygulamayan bir ülkeden giriş yapabilirsin
3- anladığım kadarıyla 2 seneden fazla bir süredir tecil etmedin, haliyle yoklama kaçağısın ve sınıra bildirilmediyse pasaport kontrolünde yoklama kaçağı dahi olsan sorun çıkmaz ama bunu öğrenmek gerekiyor.
4- seninki de ne maceraymış be arkadaş :)
Vindobana kardes benımde senınkıne benzer bı sorunum war 1981 dogumluyum 4 yıllık bı unıversıtede 2. sınıfa gectım bu sene .4. senenmde 29 yasında oluyom acaba benım askerlıgı 2010 ekıme kadar mı tecıl edılıyolar bı de acaba bı donem okumama ızın verırlermı okulu bıtırıp askere gıdıyım. okula asker falan gelırmı benı almaya bılgın warsa paylasırsan sevınırım tesekkur ederım
Alıntı:
umutozan rumuzlu üyeden alıntı
Vindobana kardes benımde senınkıne benzer bı sorunum war 1981 dogumluyum 4 yıllık bı unıversıtede 2. sınıfa gectım bu sene .4. senenmde 29 yasında oluyom acaba benım askerlıgı 2010 ekıme kadar mı tecıl edılıyolar bı de acaba bı donem okumama ızın verırlermı okulu bıtırıp askere gıdıyım. okula asker falan gelırmı benı almaya bılgın warsa paylasırsan sevınırım tesekkur ederım
1 dönem bile tecil emiyorlar yani istisnası yok bu durumun ama askere gidip ordan sınavlara girersin sonra yaptığın günlere düer falan, diğer başlıklarda detayı var.
ya da pratikte şöyle, 3-4 ay dolanırsın, kimse yakalamaz çünkü bukadar kısa bir sürede polis, jandarma sistemine düşmezsin. yani 29 yaş sonuna kadar bitmezse 1 dönemden bişi olmaz.
bir de başta sorduğun şey, evet öğrencizse 29 yaş sonuna kadar olan senenin ekim 31 gününe kadar tecil edebiliyorsun.
senle alakası yok ama üniversite kampüslerinden alınırak askere götürülen 2 olay duydum ama o kadar bahtsızsak zaten askerde kısa sürede şehit oluruz :)