Evimde kontratsız oturan akrabam cama sahibinden satılık yazmış?
Merhaba,
Bir akrabam ile evimden çıkmadıkları için mahkemeliğiz.
Evimde kontratsız olarak oturuyorlar ve kira da ödemiyorlar.
Müdahalenin men-i davası açtım.
Yaklaşık 1 yıldır sürüyor.
Kişi evin kendisinin olduğunu iddia ediyor...Tabiki öyle birşey sözkonusu bile değil.
Elimde tapum var...Ama bu kişi cama sahibinden satılık yazmış ve başka bir akrabama; görürler bak evi satacağım ruhları bile duymayacak gibi bir laf etmiş.
Satılık yazısı koyduğu için suç duyurusunda bulunmalı mıyım yoksa zaten elinde tapu olmadığından satamayacağı için önemsememem mi gerekir?
Böyle bir yazı koymasının kanuni olarak yaptırımı (cezası) nedir?
Ve, olması mümkün olmasa bile olduğunu varsayarak,eğer evimi satmayı başarırsa bunun cezası kanunlarda nedir?
Şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Evimde kontratsız oturan akrabam cama sahibinden satılık yazmış?
Tapu kayıtlarında ev sizin üzerinize gözüküyorsa, (elinizde tapu belgesi varsa demiyorum, DİKKAT!!!)
ve bu şahsa veya başkasına bu evi satmak için yetki veren bir vekaletname yoksa,
evi sizin izniniz ve bilginiz dışında kimse satamaz.
Ancak satış vaadi sözleşmesi vs. yaparak başkasını dolandırması söz konusu olabilir. Yani gerçekte satmadığı halde satmış gibi kandırdığı kişiden para alabilir.
Re: Evimde kontratsız oturan akrabam cama sahibinden satılık yazmış?
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Tapu kayıtlarında ev sizin üzerinize gözüküyorsa, (elinizde tapu belgesi varsa demiyorum, DİKKAT!!!)
ve bu şahsa veya başkasına bu evi satmak için yetki veren bir vekaletname yoksa,
evi sizin izniniz ve bilginiz dışında kimse satamaz.
Ancak satış vaadi sözleşmesi vs. yaparak başkasını dolandırması söz konusu olabilir. Yani gerçekte satmadığı halde satmış gibi kandırdığı kişiden para alabilir.
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim.
Tapu kayıtlarında ev benim üzerime...Yani dediğiniz gibi ancak birisini dolandırabilir...
Sizce bunu önlemek için yasal bir işlem yapmalı mıyım?