Re: 4 sene sonra gelen icra
Bankayla uzlaşmaya gidilip en kısa yoldan ödemeniz lehinize olacaktır.
Babanızın borcuna ait tebligat verdiği adrese yapılmıştır, taşındığınız için haberdar olmamışsınız.
Sizin kusurunuz yok ama yapabileceğiniz tek şey faiz oranı konusunda bankayla pazarlık yapmak.
peki 2005 yılında kapanan kartın icra veya uyarı yazısının 2006 yılında yani 1 sene sonra gelmesi. 2006 dan sonrada icra yazısının 2008 yılı haziran ayında ulaşabildik diye bildirilmesi normalmi? benim bildiğim 3 ayda icra takibi başlıyor.
Alıntı:
burakhb rumuzlu üyeden alıntı
peki 2005 yılında kapanan kartın icra veya uyarı yazısının 2006 yılında yani 1 sene sonra gelmesi. 2006 dan sonrada icra yazısının 2008 yılı haziran ayında ulaşabildik diye bildirilmesi normalmi? benim bildiğim 3 ayda icra takibi başlıyor.
Alacaklı alacağının tahsilini geciktirdi diye suçlanamaz.
Ayrıca mirasçıların ve adreslerinin tespiti de zaman almış olabilir.
anladım. aslında dediğim gibi kardeşim uzun yıllardır borçlu olduğumuz bankadan maaşını almakta ve babamın emekli maaşı var. yani kimseyi aramadan ona bile çoktan haciz konulabilir. ama kanunlarımız her zamanki gibi mağdurun yanında değil.
ilginize teşekkürler...
Alıntı:
burakhb rumuzlu üyeden alıntı
anladım. aslında dediğim gibi kardeşim uzun yıllardır borçlu olduğumuz bankadan maaşını almakta ve babamın emekli maaşı var. yani kimseyi aramadan ona bile çoktan haciz konulabilir. ama kanunlarımız her zamanki gibi mağdurun yanında değil.
ilginize teşekkürler...
Haklısınız. O kadar çok değişiklik yapılması gereken kanunumuz var ki! Hangisini sayalım. Zaten değişiklik yapa yapa; Yok şu kanunla değişik şu kanun, yok bu kanunla değişik şu kanun....Bir sürü yönetmelik....
Bunlar (Para babaları) kene gibi kanla besleniyorlar, insan kanıyla! %100 leri geçen yıllık temerrüt faiz oranları olursa böyle sonuçların yaşanması da normal. Şimdi şöyle açıklayayım; Sizin ana borcunuz 10 lira, bu zamana kadar da faizleriyle birlikte toplam 50 lira olmuş olsun. İddia ediyorum. Şimdi siz gidin uzlaşmaya, bu borcu en fazla 20 liraya kapatırsınız. Hele birde üzerinden 5-6 sene geçmişse tamam! İsterse 10 yıl geçsin borç olsun 500 lira. Ödeme şansı varmıdır? Hayır. Zaten burda tahsil edilemeyecek olan nasılsa borcun faizidir. Onun da kısmen büyük bölümünü siliyorlar ödemeye niyetiniz olduğunda. Düşünün; Eğer bu borç maaşınızdan haciz yoluyla tahsil edilmiş olsaydı maaşınızın 1/4 ünden fazla kesinti yapamayacaklardı. Ama öyle bir sistem var ki bu şekilde de borcunuz bitmiyor! Normalde aylarca hatta yıllarca maaşınızdan kesilen tutarlarla borcunuz bitmez zaten. Anapara ödenmedikçe faiz işlemeye devam...
Allah yardımcınız olsun...
Burada aslında asıl problem vefat eden babamın maaşının olması ve 4 sene sonra ulaştıkları kişilere isteseler 1dk içinde ulaşabilecek olmaları. sistemlerinde tüm bilgilerimiz var. kardeşim maaşını buradan alıyor. beni tek rahatsız eden insanı enayi yerine koyup ben istediğimi yapar sende ödersin diyenlere dur bir dakika diyemememiz.