Nazilli'de yaklaşık 20 kusur sene önce babaannem noter kanalıyla kendi adınakayıtlı evi babamın üstüne geçirmiş olmasına rağmen bu işlemin bu zamana kadar tapuya tescil ettirilmemesinden dolayı diğer mirasçılar hak talep edebilirler mi?
Printable View
Nazilli'de yaklaşık 20 kusur sene önce babaannem noter kanalıyla kendi adınakayıtlı evi babamın üstüne geçirmiş olmasına rağmen bu işlemin bu zamana kadar tapuya tescil ettirilmemesinden dolayı diğer mirasçılar hak talep edebilirler mi?
Tapuda bunu babanızın üzerine geçirdikten sonra bile diğer mirasçıların bu işlemin kendilerinden mal kaçırmak amacıyla yapıldığını ispatlayarak haklarını almaları mümkündür.
Yani tapuda geçirmiş olmak bile meseleyi halletmez.
ben konuyu tam anlatamadım sanırım..
elimizde noter onaylı bir satış sözleşmesi var. sözleşmede babanem ve babamın evi ortaklaşa satın aldıkları, babanemim ölümüne kadar evde kalabileceğini, daha sonra evin babama geçeceği yazmaktadır. buna istinaden sonuçta ev babam ve babanem tarafından satın alınmış ve ölünceye kadar babanemin kullanması şartıyla, bu süreçte babamın ev üzerinde bir tasarrufta bulunması engellenmiştir.
buradan yola çıkarak, evin babamın olduğnu düşünüyorum ya da en azından evin yarısının babamın, kalan yarısından da kardeşleriyle miras yoluyla ortak olduğunu düşünüyorum.
hangisi doğrudur? ya da 3 kardeş de tüm ev üzerinde eşit hakka mı sahiptir??
teşekkürler