Kendi üzerime kayıtlı mülkleri öldüğümde kendi mirasçılarıma bırakmak istemiyorum. Bununla ilgili ne yapmam lazım?
Printable View
Kendi üzerime kayıtlı mülkleri öldüğümde kendi mirasçılarıma bırakmak istemiyorum. Bununla ilgili ne yapmam lazım?
Eğer mirasçılarınız kardeşleriniz veya daha uzak akrabalarınız ise, kardeşlerin saklı payı olmadığı için, noterde bir vasiyetname düzenleyerek dilediğinize bırakabilirsiniz.
Çocuk, torun, anne, baba ve eşin saklı payı vardır. Saklı payı ihlal eden vasiyetnameye itiraz edilebilir.
Saklı payı olan mirasçılar için, eğer şartları sağlıyorsa yalnızca "mırasçılıktan çıkarma" işlemi yapılabilir.
Pekii mirasçılıktan çıkarma noter yazısı ile yeterli oluyor mu? Yoksa mahkeme açmam mı lazım? Bekar olduğum için çocuk da yok.
Kardeslerinize miras birakmak istemiyorsaniz tum mallarinizi birakmak istediginiz kisilere bir vasiyetname ile ozgulemeniz yeterlidir.Bunun icin el yazili ya da resmi vasiyetname yapabilirsiniz.Kardeslerimi mirasciliktan cikariyorum seklindeki bir beyana karsi mirasiniz acildiginizda kardesleriniz itiraz edebilirler,bu nedenle tum malvarliginiz uzerinde tasarrufta bulunmanizi oneririm.
Saygilar.
Mal varlığı üzerinde tasarrufda bulunmak ne demek oluyor?
- xx marka arabami A'ya,Edremitteki evimi B'ye,kopegim Minnos'u C'ye birakiyorum :)
Anladım, detaylı bir vasiyetname. Teşekkür ederim
Vasiyetnamenin tamamini el yazisi ile yapmaniz gerekiyor,ayrica vasiyetnamede tarih ve imza mutlaka bulunmali..
El yazısı ile yazdığım vasiyetnamede tarih ve imza mutlaka olacak. Bu yazdığım vasiyetnameyi noterden tastik ettirmem de gerekiyor mu?
Noterden tasdik ettirmenize gerek yok,vefatiniz halinde sulh hakimine verilmek uzere bir yakininiza birakabileceginiz gibi notere de tevdi edebilirsiniz.