Mal paylasımı ile ilgili bır kac soru..
1986 yılında evlendıgım esımden 10.03.2008 tarıhınde ayrıldım.2000 yılında evde tekstıl iş yaparak kaba ınsaattn ev satın aldım.Daha sonra sonra onu satıp 2003 yılında annemin olumuyle kalan para ıle de Maltepe'de ev satın aldım.
1_Eskı kocamın actıgı mal paylasımı davasını da evımden hak alabılır mı?
2_Butun senetler evle ılgılı her sey benım ustume sahıtlerım de var ne gıbı bır sonuc olur?
3_Avukat tutmam gerekır mı?Karsı taraf 2 avukat tutmus.Simdıden tesekkurler..
Re: mal paylasımı için bır kac sorum olucak lutfen cevap...
Alıntı:
şirinayça rumuzlu üyeden alıntı
1986 yılında evlendıgım esımden 10.03.2008 tarıhınde ayrıldım.2000 yılında evde tekstıl iş yaparak kaba ınsaattn ev satın aldım.daha sonra sonra onu satıp2003 yılında annmın olumuyle klan para ıle de maltpe de ev satın aldım.
1_eskı kocamın actıgı mal paylasımı davasını da evımden hak alabılırmı.
2_butun senetlr evle ılgılı hersey benım ustume sahıtlerım de var ne gıbı bır sonuc olur.
3_avukat tutmam gerekırmı karsı taraf 2 avukat tutmus.sımdıden tesekkurler.....
2002 yılından sonra alınan mallarda kişisel mal ve edinilmiş paydaki hisselere bakılır. Edinilmiş mallarınızın yarısı kadar hak talep edebilir. Annenizden kalan miras kişisel maldır. Evde çalışarak kazandığınız para edinilmiş maldır.
Sonuç hakkında kesin bir şey söylenmez.
Bu dava için bir avukata vekalet vermek ya da vermemek size kalmış. Ama kanunlar hakkında pek bilginiz yoksa, avukatla temsil etmek hak kayıplarınızı önleyecektir.
bırsey daha sorabılırmıyım avukat tutmak bana ne kadara mal olur ve dava nekadr surer?
Re: Mal paylasımı ile ilgili bır kac soru..
Süre konusunda kesin bir şey ortaya koymaK yanlış olmakla birlikte edinilmiş mallardaki hak durumunu ortaya çıkaran deliller ne kadar çabuk ispatlanırsa dava o kadar kıa sürer bunu söyleyebilirim. Örn; bugün sonuçlana mal tasfiyesi davası 5 ayda bitti . Ücret konusunu ise başvuracağınız meslekdaşım ile görüşün...Kolay gelsin