-
Hırsızlık suclaması
İyi günler. Beş kişide anahtarının bulunduğu müzik stüdyomuzdan bir gitar kayboldu ve gitarı kaybolan kişi, onu bana emanet ettiğini soyleyerek bundan sadece beni sorumlu tuttu. O kişi ve ben stüdyoyu birlikte işletiyorduk, ama mahkemede orayı kendisi için kiraladığı gibi yalan beyanlarda bulunmuş. Mahkeme beni suçsuz buldu. Ve ben, evlenmek üzere olduğum bu dönemde manevi olarak yıprandım. Bu durumda tazminat davası açabilir miyim? Eğer açabileceksem, ne yapmam gerekir? Teşekkürler, iyi günler...
-
Re: Hırsızlık suclaması
Sayın cglryildirim,
Ben sizin yerinizde olsaydım;yok yere beni hırsızlıkla suçlayan birinden kesinlikle davacı olurdum, hazır dava da lehime gelişmişken... Bunun için de mutlaka profesyonel yardım alırdım. Yani bir avukata danışıp veya vekalet verip ne yapılması gerekiyorsa onu yapmasını ister, masraftan da hiç mi hiç kaçınmazdım. Ne de olsa kazanacak olan suçsuz olandır.
Öylesine basit bir olay için bir başkasını hırsızlıkla damgalamak kolay olmamalı, hakkınızı aramalısınız ama, mutlaka profesyonel yardım alarak!
Geçmiş olsun!
( Not: Hukukçu değilim.)
-
Re: Hırsızlık suclaması
Yorumunuz icin tesekkurler Deniz Hanim/Bey. Cok zor bir durumdu, insan basina gelince daha iyi anliyor. Tekrar tesekkurler..