Ölen kişinin borcu oğluna-kızına-torununa miras sebebiyle rucu edilebilir mi?
Kuzenimin Anneannesi vefat etmiş. Vefat öncesi kuzene vekalet vermiş, tüm yetkiler kuzende.
Kuzen Ziraat bankasından atm kartını almış, ve dedeye vermiş.
Annane vefat edince, dede emeklilik maaşlarını çekmeye devam etmiş,
neyse sonunda ziraat vefatı öğrenmiş ve çekilen parayı, vekaleti ve atm kartını alan kuzenden icra yoluyla almak için icra göndermiş,
kartın dede tarafından kullanılıp parayı onun çektiğini, güvenlik kamerasından tespit edilebileceğini söylesekte , kamera kaydı 3 gün tutulur gibi saçma sapan bir cevap almışlar.
Kuzen, babasıyla yaşıyor, evdeki tüm eşyalar babasının. Eşyaların faturalarının bir kısmı duruyor.
Soru 1)
Ölen kişinin geçmiş borcu mirasçıya kalır mı? (ölen kişinin 1 tek çöpü yok kendi üzerinde)
Soru2)
vekaleti olup atm kartını alması, ölen kişinin borcunu veya bankadan çekilen parayı vekaleti kullanandan geri istenmesi mantıklı mı? sonuçta vekalet, Ahmet adına, mehmetin yaptığı iş. Mehmet - Ahmet için yapıyor.
Soru 3)
icraya itirazı kabul etmemişler, gerekçeyi bende bilmiyorum. olabilir mi böyle birşey?
Soru 4)
icradan haciz için geldiklerinde evdeki herşeyin babanın olduğunu söylediklerinde fatura ibrazında , haciz yapabilirler mi?
Soru 5)
icraya itiraz nasıl edecek? borç benim değil, vefat eden XXX indir, ben muhatap değilim derse geçerli bir savunma mıdır. (vekaletim var ama ben bir suç işlemedim, annanem adına kartı teslim aldım dese? )
Re: Ölen kişinin borcu oğluna-kızına-torununa miras sebebiyle rucu edilebilir mi?
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
Kuzenimin Anneannesi vefat etmiş. Vefat öncesi kuzene vekalet vermiş, tüm yetkiler kuzende.
Kuzen Ziraat bankasından atm kartını almış, ve dedeye vermiş.
Annane vefat edince, dede emeklilik maaşlarını çekmeye devam etmiş,
neyse sonunda ziraat vefatı öğrenmiş ve çekilen parayı, vekaleti ve atm kartını alan kuzenden icra yoluyla almak için icra göndermiş,
kartın dede tarafından kullanılıp parayı onun çektiğini, güvenlik kamerasından tespit edilebileceğini söylesekte , kamera kaydı 3 gün tutulur gibi saçma sapan bir cevap almışlar.
Kuzen, babasıyla yaşıyor, evdeki tüm eşyalar babasının. Eşyaların faturalarının bir kısmı duruyor.
Soru 1) Ölen kişinin geçmiş borcu mirasçıya kalır mı? (ölen kişinin 1 tek çöpü yok kendi üzerinde)
Soru2) vekaleti olup atm kartını alması, ölen kişinin borcunu veya bankadan çekilen parayı vekaleti kullanandan geri istenmesi mantıklı mı? sonuçta vekalet, Ahmet adına, mehmetin yaptığı iş. Mehmet - Ahmet için yapıyor.
Soru 3) icraya itirazı kabul etmemişler, gerekçeyi bende bilmiyorum. olabilir mi böyle birşey?
Soru 4) icradan haciz için geldiklerinde evdeki herşeyin babanın olduğunu söylediklerinde fatura ibrazında , haciz yapabilirler mi?
Soru 5) icraya itiraz nasıl edecek? borç benim değil, vefat eden XXX indir, ben muhatap değilim derse geçerli bir savunma mıdır. (vekaletim var ama ben bir suç işlemedim, annanem adına kartı teslim aldım dese? )
Dede bu işe ne diyor?
2. Mantıklı. Daha önceki işlemleri onun adına yaptığına göre aksi ispatlanana kadar ölümden sonra da vekaleti kullanarak işlem yapması ihtimal dahilinde.
3. Gerekçeyi biz de bilmiyoruz :o
4. Haciz yapılır, itiraz edilerek kaldırılabilir.
5. İcraya itirazın kabul edilmediğini (3)de söylemişsiniz. Bu soru anlamsız kalıyor. Aslında tebligatı aldıktan sonra 7 gün içinde (benim böyle bir borcum yoktur.) şeklinde itiraz etmesi halinde takip duracaktı. Karşı taraf kendine güveniyorsa itirazın kaldırılması davası açacak ve %40 inkar tazminatı eklenerek bu borcun sizden tahsilini talep edecekti.
Re: Ölen kişinin borcu oğluna-kızına-torununa miras sebebiyle rucu edilebilir mi?
cevaplar için teşekkür ederim ,
dede paraları alıp tüymüş, banka hesaplarını falan da sıfırlamış, henüz nerde olduğu bilinmiyor.
Alıntı:
Freelander2 rumuzlu üyeden alıntı
cevaplar için teşekkür ederim ,
dede paraları alıp tüymüş, banka hesaplarını falan da sıfırlamış, henüz nerde olduğu bilinmiyor.
Arkadaşım, çok güzel demişsin, anneannenin vekiliymiş diye. Anneanne adına hareket ediyor yani. Anneanne öldükten sonra vekil harekete devam eder mi? Ölü insan işlem yapar mı? Bu durumda vekalet alan vekil, vekalet hakkını kötüye kullanmış oluyor. Vekilden ücret alınır, eve hacizde gelir. Baba itiraz edebilir, Ancak vekilin doğacak bütün haklarına da haciz konur.
İyi geceler.Benimde bir sorum olacaktı.amcamlar 19 yıl önce bir arsa satın almışlar muhtar senediyle.Arsanın satan adamdan başka müşterekleri de var.yani toplam 4 kişi ama o zamanlar alınan arsa tapuya geçmemiş.Arsayı bize satan şahıs senette ileride müşterekler tarafından çıkarılabilecek tüm yükümlülğkleri kabul ediyor ve arsayı satan şahıs 2 sene önce vefat ediyor.Şimdi ise diğer müşterekler itiraz ediyorlar .Satılan arsada şu an davalık.Biz şu anda nasıl bir yol izleyebiliriz? Şimdiden teşekkürler...