Ssk Emekli Maaşindan Yapilan Icre Kesintilerinin Geri Alinabilme Imkani Varmi
Sizlerden ssk emekli maaşımdan yapılan kesintilerin geri alınıp alınamayacağı hakkında bilgi vermenizi isteyeceğim bu konuda bilgi verecek arkadaşlara şimdiden çok teşekkür ederim. ssk dan 20.02.2007 tarihinde gelen yazıda maaşıma 1/4 oranında icra kesintisi uygulanacağı bildirildi ve 22.03.2007 tarihinde ilk kesinti başladı bunun üzerine 22 nisan 2007 tarihinde ilgili icra dairesine maaşımdaki kesintinin durdurulması hakkında dava açtım.22.06.2008 tarihine kadar 16 ay boyunca kesinti devam etti.20.07.2008 tarihinde ssk dan gelen yazıda icra kesintisinin durdurulduğu bildirildi.Benden 16 ay süre ile toplam kesilen paranın miktarı 3.720 ytl.Bu kesilen parayı almak için ne yapmam gerekiyor nereye ve nasıl müracaat etmem lazım.Ayrıca bankalar 3 kuruş borca bile fahiş miktarlarda faiz uyguluyor,benden usulsüz kesilen 3.700 ytl için 16 aylık faizi isteme hakkım varmı?bu faizi nasıl hesaplayıp istemek gerekiyor saygılarımla.
Re: Ssk Emekli Maaşindan Yapilan Icre Kesintilerinin Geri Alinabilme Imkani Varmi
Evet, emekli maaşına haciz itirazınız halinde durdurulur. Ama icrada ödemediğiniz borç katlanarak artar. Bu yüzden maaşınızdan kesilmesi aslında lehinize bir durum olmuş.
Bu kesintiler borcunuza mahsuben yapılmadı mı? Geri almanız halinde bu borcu nasıl kapatmayı düşünüyorsunuz?
Sizin bu parayı geri almanız halinde borcunuza 16 ay boyunca uygulanacak faiz sizin bu para için talep edeceğiniz faizden çok daha fazla olur.
Re: Ssk Emekli Maaşindan Yapilan Icre Kesintilerinin Geri Alinabilme Imkani Varmi
Asıl borcum 2600 ytl bankadan kredi kullanarak araba aldım anormal faizler işleterek borcu 21.000 ytl ye çıkarttılar ayrıca arabamada haciz koydular piyasa bedeli ile satıp borcumun tamamını ödemeyi teklif ettim fakat kabul etmediler işin açıkçası iyi niyetli değiller.eğer kesintiye itiraz etmesem 9 yıl boyunca maaşımdan 235 ytl keseceklerdi ve borç asla bitmeyecekti çünki 9 yıl boyunca yine gecikme faizleri uygulayıp borcu katlayacaklardı.niyetleri alacak tahsil etmek değil fırsat buldularmı milletin kanını içmekten zevk alıyorlar.Bu kafa ile devam ettikleri sürece benden 1 kuruş alamayacaklar.makul ve ödenebilir adaletli bir ödeme planı yapmadıkları sürece ödememek için elimden ne gelirse yapacağım
Alıntı:
ADAM45 rumuzlu üyeden alıntı
Asıl borcum 2600 ytl bankadan kredi kullanarak araba aldım anormal faizler işleterek borcu 21.000 ytl ye çıkarttılar ayrıca arabamada haciz koydular piyasa bedeli ile satıp borcumun tamamını ödemeyi teklif ettim fakat kabul etmediler işin açıkçası iyi niyetli değiller.eğer kesintiye itiraz etmesem 9 yıl boyunca maaşımdan 235 ytl keseceklerdi ve borç asla bitmeyecekti çünki 9 yıl boyunca yine gecikme faizleri uygulayıp borcu katlayacaklardı.niyetleri alacak tahsil etmek değil fırsat buldularmı milletin kanını içmekten zevk alıyorlar.Bu kafa ile devam ettikleri sürece benden 1 kuruş alamayacaklar.makul ve ödenebilir adaletli bir ödeme planı yapmadıkları sürece ödememek için elimden ne gelirse yapacağım
Kanuni yollardan faize itiraz edebilirsiniz. Ama ödeme yapmamak yapabileceğiniz en kötü şey olur. Maaşınızdan kesinti yapılmazsa evinize hacze gelirler veya ömür boyu kaçak yaşarsınız. Ne zaman borçlandığınızı ve faiz oranını yazmadığınız için pek birşey söyleyemiyorum.
Ayrıca şunu da unutmayın. Faize faiz işlemez, sadece ana paraya faiz işletilebilir. Ancak ödenen para öncelikle faize mahsup edilir, dolayısıyla faiz durduğu sürece ana para borcunda bir azalma olmaz.
İcra kesintisi durduruluyor.Ancak kesilen miktar için menfi tesbit davası acmak gerekiyor.
Alacaklının tahsilat yapabılmesinin ne kadar zor olduğu bu sürecte görülüyor.
Bir de şunu bilmek gerekiyor.
Hukuk ne diyorsa o olur..
Borcun nasıl ödeneceğini saptamak hukuk'un görevidir.