Re: 3 yıllık kredi kartı borcu
Merhaba siteye bu gün üye oldum ve çok zor durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bundan 3 yıl önce 2 kredi kartım vardı ve ikisinede toplam 3 milyara yakın borcum oluştu, fakat işten çıkmam nedeni ile bu borçlarımı ödeyemedim.
Bir kaç kez eve icra tebligatı yolladılar ve bir çok kez telefon ettiler ama genede ödeyemedim.
Daha sonra o adresten ayrıldım ve bu güne kadar herhangi bir şekilde bana ulaşan olmadı.
3 aydır devlet işinde çalışıyorum ve maaşımın o bankalardan birine yatırılması söz konusu oldu.
Şimdi kara-kara düşünüyorum.
maaşıma el koyulabilirmi?
Yada bana ulaşmaları durumunda ne yaşayabilirim?
Bu borçlarım 3 yıl bıyunca faizle ne kadar olmuştur?
Bankayla yada avukatları ile konuşup bir çıkar yol bulma imkanım varmıdır?
Yada ne yapabilirim..
Lütfen bana bu konuda yardımcı olunuz..
teşekkür ederim..
En kısa sürede bankalarla temasa geçip taksitlendirme talep edin ve ödemeye başlayın. Geçen her gün aleyhinize işliyor.
3 yıllık kredi kartı borcu
Merhabalar.
Siteye bu gün üye oldum ve çok zor durumdayım yardımcı olursanız çok sevinirim.
Bundan 3 yıl önce 2 kredi kartım vardı ve ikisinede toplam 3 milyara yakın borcum oluştu, fakat işten çıkmam nedeni ile bu borçlarımı bir türlü ödeyemedim.
Bir kaç kez eve icra tebligatı yolladılar ve bir çok kez telefon ettiler ama genede ödeyemedim.
Daha sonra o adresten ayrıldım ve bu güne kadar herhangi bir şekilde bana ulaşan olmadı.
3 aydır devlet işinde çalışıyorum ve maaşımın o bankalardan birine yatırılması söz konusu oldu.
Şimdi kara-kara düşünüyorum.
Maaşıma el koyulabilirmi?
Yada bana ulaşmaları durumunda ne yaşayabilirim?
Bu borçlarım 3 yıl boyunca faizle ne kadar olmuştur?
Bankayla yada avukatları ile konuşup bir çıkar yol bulma imkanım varmıdır?
Yada ne yapabilirim..
Lütfen bana bu konuda yardımcı olunuz..
Teşekkür ederim.
Alacaklı bankanın sizin çalıştığınızı tespit edip maaşınız üzerine haciz koyabilmeleri mümkün.Bunun dışında alacaklı taraf menkul ve gayrimenkulleriniz üzerine haciz koyup bunların icra marifetiyle satışını isteyebilir.Borç miktarını ya ödediğiniz en son dönemden itibaren her bankanın kendi faiz oranına göre borç miktarına ekleyip bulabilirsiniz ya da banka avukatlarıyla görüşüp borç miktarınızı öğrenebilirsiniz.Buradan sizin bilgilerinizi bilmeden borçunuzun ne miktara ulaştığını bilmek imkansız olduğu gibi, bu yolla borç miktarınızı öğrenmeniz de doğru değil,sizin için yanıltıcı olur.
Yapmanız gereken şey; banka avukatlarına başvurarak borcu taksitlendirmeyi talep etmeniz.Tabi talebiniz kabul edilmeyebilir.Alacaklı taraf taksitlendirme talebinizi kabul ederse borcunuzu daha kolay ödeme yolunda imkanınız olur.
Hukuki yardım gerektiren konularda avukatınızdan yardım almayı unutmayın.Saygılarımla..
İlginiz için çok teşekkür ederim.
Söylediklerinizi yapmayı tabiki düşünüyorum, fakat korkuyorum...
Yani 3 yıl boyunca hiç bir şekilde ödeme yapmadım ve banada ulaşamadılar. Şimdi bir anda karşılarına dikilirsem nasıl olur bilemiyorum. Şu an çalıştığım işimi yıllar sonra buldum. Çok mutluyum. Bu işimide kaybetmek istemiyorum.
Genel bir fikir babında görüşünüze başvurmak istedim.
tahmini olarak 3000 ytl lik bir borç 3 yıl boyunca ödenmemişse maximum ne kadar olur? Tek merak ettiğim soru bu..
Banka avukatlarına danışırsam direk tebliğat başlamış olacak zaten..
Birde diyelim ki avukatla görüştüm ve bana bir borç çıkardı. Hepsini kapatmak istesem genel bir indirim yapmaları söz konusumudur?
Şu an benim yada ailemin menkul yada gayrimenkul hiç bir şeyi yok. Bu durumda haciz yapma şanslarıda yok gibi gözüküyor değil mi?
Maaşımın tümüne haciz koyma imkanları varmıdır? Yada hapis kararı çıkabilirmi?
Şimdidem teşekkür ederim...
1.Hapis Yatmazsınız.
2.Gidip banka avukatları ile bir protokol yapmazsanız faiz işlemeye devam eder. Sizin 3 milyar dediğiniz borç yerinde saymaz. Her geçen gün aleyhinize.Avukatlar sizi bulmak isterlerse bunda fazla zorlanmazlar. Sonunda bu karşınıza çıkar. Tavsiyem hemn banka avukatlarına ulaşın ve bir protokole bağlayın.( tahminim kredi kartlarında % 74 faiz işlemekte)
Merhaba
2006 yılından bu yana ödeyemediğim ve ana parası 6.000 YTL olan kredi kartı borcum şu anda 18.000 YTL olmuş. O dönemde faiz oranı %96 imiş. Buna itiraz etme şansım var mıdır? Borcu makul seviyerelere düşürtebilir miyiz?
Ayrıca, şu anda çalışmaları yapılan sicil affından yararlanabilir miyim?
Teşekkürler.
Borcu makul seviyelere düşürmek banka avukatının inisifiyatindedir. Banka avukatıyla yumuşak mülayim bir dille konuşmanızın faydası olabilecektir.