Manik Depresif Hastasıyım ve Kredi Kartı Borcum
Bana Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesinde 6 ay önce bipolar, manik depresif tanısı kondu. Atakta olduğum mani döneminde hastalığım nedeniyle çok para harcadım ve kredi kartı borçlarım oldu. Doktorlarım benim suçum olmadığını hastalığım nedeniyle borçlandığımı söylüyorlar. Bankaya kredi kartı borcum olması sebebiyle banka hakkımda mal beyannamesi vermediğim için 10 gün hapis cezası ile hakkımda ceza davası açmış. Yanlız ben herhangi bir tebligat almadım. Karşı taraf eski işyerime gönderdiğini ve evimdende benim aldığımı idda ediyor. Duruşmada ceza alırmıyım ? Yardımlarınızı bekliyorum...
Re: Manik Depresif Hastasıyım ve Kredi Kartı Borcum
İcra dosyasına itiraz dilekçenizi sunacaksınız ki göründüğü kadarıyla süreyi kaçırdınız. Bu durumda parayı ödedikten sonra, yapılan kredi kartı sözleşmesi esnasında hastalığınız dolayısı ile temyiz kudretinizin yerinde olmadığına dayanarak istirdat davası ile ödediğiniz miktarı geri alacaksınız ki uzun bir süreç.
Yapılan tebligatlar tebligat kanunu açısından usulsüz ise itiraz hakkınız sürüyor demektir. Bunun için hukuki destek almanızda fayda var. Bankaya ödenecek miktar fazla yüksek değilse, parayı ödeyip bir daha kredi kartları ile fazla yakınlaşmamanızı tavsiye ederim.
İyi günler.
Cevap: Re: Manik Depresif Hastasıyım ve Kredi Kartı Borcum
Mahkeme sizi ruh ve sinir hastalıkları hastanesine yollar.1-2 hafta yatarsınız.Krediyi kullandığınız tarihte ceza-i ehliyeti yoktur tarzında rapor gerekir.Manik depresyonda bu raporu almak güç.Eğer raporda manik depresyonun mani döneminde psikoz geçirdiğiniz yazarsa çok sakat.Bu sefer güvenlik tedbirleri devreye girer.Ehliyet gider,yarı deli muamelesi görürsünüz,yurtdışına çıkamassınız,evlilikte zor ,bankalarda işlem yapamaz kredi alamaz hatta işveren iş vermez.
Sonuçta o rapor uzun süre peşinizden gelir.Bence bu yola girmeyiniz.