Kiracıyı nasıl çıkartabilirim?
Selam,
Benim babama dedemden miras ev kaldi, bu mirastan bildigim kadariyla kanunen 3/4 babama 1/4 babaanneme kalmisti, babaannem vefatindan dolayi babama oksuz amcamin oglu/kizi na kalmistir. Evin tapusu babamin adina gecmektedir. Bizim sorunumuz yurtdisindan kaldigimizdan dolayi amcamin oglu bu evi kiraya vermektedir. Bu kiraciyla ne bi kontrat ne bi baska sey yapilmaktadir ayrica kirabedelinide amcamin oglu almaktir.
Biz bu kiraciyi nasil cikarabiliriz, kac kere sozlu cikma teklifinde bulunduk ama uymadi hatta tehdit etti. Babamin elinde kagitin uzerine yazilmis 01-01-2007 tarihinde cikacagana dayir bi kagit var bu kiraci tarafindan imzalanmistir. Ama bu gune geldik kendisi halen oturmaktadir evde. Bunu dedigimde o imza bana ait degil diye inkar ederim diyor.
Bizim evimiz oldugu halde turkiye geldigimizde bunun yuzunden otellerde kalmak zorundayiz.
Bu kiraciyi nasil evden cikarabiliriz. Kendisi kac kez beni tehdit etmistir ve bu yaz daha edicegine eminim. Ben kanunen neler yapabilirim (babam beni vekaletlendirdi bu olayi takip etmem icin). Bana yardimci olursaniz cok memnun olurum. Simdiden tesekurler.
Re: Kiraciyi nasil cikarabilirim
Siz baroya kayıtlı avukat değilseniz bir başkasını mahkemede temsil edemezsiniz. Babanızın verdiği vekalet işe yaramaz. Ya kendisi takip edecek veya o ilin barosunda bir avukatı vekil tayin edecek.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Siz baroya kayıtlı avukat değilseniz bir başkasını mahkemede temsil edemezsiniz. Babanızın verdiği vekalet işe yaramaz. Ya kendisi takip edecek veya o ilin barosunda bir avukatı vekil tayin edecek.
Peki biz bu avukati nerden bulabiliriz. (yurtdisinda kaldigimizdan dolayi, basvurdugumuz avukatlar pek ustune dusmuyorlar).
Nereper Avukat yardımından faydalanmanızı öneririm.....
Babamin yapmasi gerekenler nelerdir. Biz yurtdisinda yasadigimizdan dolayi TC kanunlari bilmiyoruz. Ve neler gerekmektedir. Bize yardimci olursaniz sevinirim
simdiden tesekurler
Nergiz
Önce davanın açılacağı ilin bürosundan bir avukat bulacaksınız.
Babanız konsolosluğa giderek onun için vekaletname çıkaracak ve gönderecek.
Siz veya o ildeki bir yakınınız avukatla yüz yüze görüşerek davanın detaylarını takip edecek.