Özel hastanede senet imzalamam istendi
Geçen gün tanınmış bir özel sağlık kuruluşuna gittim. Biliyorsunuz özel sağlık kuruluşlarında ssk bağkur emekli sandığı gibi hastalardan fark alınmaktadır. Bir gün uğraştan sonra tüm tetkikleri tamamladım hatta bazılarını hastane dışında özel olarak yaptırdım. En sonunda ameliyat dendi ve hastaneye yatmam istendi yatış servisine gittim. Karnemi verdim. Benden 500 YTL fark istendi. bende bu kadar çok paranın olmadığını ama bir kısmı olan 300 YTL yi hemen verebileceğimi söyledim. Onlarda senet imzalarsın o zaman dediler. Bende ameliyattan vazgeçtim. Daha hastaneye yatmadan hiçbir tedavi olmadan bu tip davranışların hukuki yönünü merak ediyorum. Tüm cevaplar için şimdiden teşekkürler.
Re: Özel hastanede senet imzalamam istendi
peki bir de şöyle düşünün,
siz ve diğer kişiler senet imzalama diye bir şey olmadığını,
herkes ameliyat olup, tedavi olup kaçıp gitse, hastane alıcaklarını nasıl alıcak?
Alıntı:
nikon rumuzlu üyeden alıntı
peki bir de şöyle düşünün,
siz ve diğer kişiler senet imzalama diye bir şey olmadığını,
herkes ameliyat olup, tedavi olup kaçıp gitse, hastane alıcaklarını nasıl alıcak?
Yıllar öncesinde aynı hastanede ameliyat olup taburcu işlemleri sırasında gerekli ücreti ödemiştim:
Benim sorduğum bu değildi. Hastaneyi savunuyorsunuz hastayı değil. Daha almadığım bir hizmet için neden para vereyim veya neden senet imzalayayım. Ayrıca sigortalıyım ve alınan fark. Hukuki açıdan durumu değerlendiriniz lütfen.
Özel hastanenin bunu yapmaya hakkı var mı ?
Teşşekkürler.
Sayın engineer teacher kusura bakmayın ama ameliyat parasını doktora ameliyatın ortasındamı vermeyi düşünüyorsunuz!
Hukuki açıdan şu yasa gereği sizin bu parayı vermeniz gerekir veya hastane bu parayı ameliyat öncesi sizden alamaz diye bir cevap bekliyorum.
Özel Hastanelerin SGK ile yaptıkları sözleşmeye göre hastaları önceden bilgilendirmek ve yazılı onaylarını almak suretiyle fark ücreti alma hakları var.Yani sizin tedavinizden önce alınacak fark ücretini size bildirmek ve bunun için sizden yazılı onay almak zorundalar aksi taktirde ilgili hastaneye cezai işlem uygulanır.01.Temmuz.2008 tarihinden itibaren bu fark ücreti resmi gazetede yayınlananın(BUT) %30'undan fazla olamaz.Daha önceki tarihlerde böyle bir oran yoktu.
Alıntı:
engineer_teacher rumuzlu üyeden alıntı
Daha almadığım bir hizmet için neden para vereyim veya neden senet imzalayayım.
Peki parayı yatırdıktan sonra hastanenin kaçma durumu, daha doğrusu sizin hastaneden hizmet alamama durumu var mı? Var diyorsanız size hak veriyorum.