Sözleşme sürem dolmadan evimden çıkarılıyorum
Kiracı olduğum evde 6-7 aydır kontratımla kira günlerimi aksatmadan ödeyerek oturuyorum. Ev sahibi kızının eve geleceğini bu yüzden boşaltmamız gerektiğini yeni bulacağımız evin masraflarını da (boya-badana,nakliye vs.) karşılayacağını söylüyor. Buraya kadar hersey normal ama bizden önceki kiracı aynı şeyi kendisine de yapıldığını ve kızının filan değil bizim geldiğimizi söylüyor. Ayrıca kendisi bırakın vaadedilen masrafları verdiği depozitoyu dahi alamamış. Kızı gelecekse ben seve seve çıkarım anlayışla karşılarım fakat benden önceki durumla karşılaşmaktan çekiniyorum. Şimdi zabıt filan gibi birşey tutturup daha sonra hesabını sorma gibi bir durumum olabilir mi ? Bu tip şahıslara haddini bildirmeli ki bir daha kalkışmasınlar. 50-100 YTL kira zammı için bu tip olaylara başvurduğunu tahmin ediyorum. Ne yapabilirim Tşk.
Re: Sözleşme sürem dolmadan evimden çıkarılıyorum
Ev sahibiniz kızının ihtiyacı konusunda samimiyse 1. yıl dolduktan sonra tahliye davası açabilir ve bu dava sonucunda siz tahliye ettikten sonra 3 yıl boyunca başkasına kiraya veremez. Verdiği takdirde cezası var.
Veya sizin işinize geliyorsa (6 ay sonra malum kış) vaat ettiği masrafları ve depozitoyu önceden alarak tahliye etmeniz lehinize olabilir.