MSN Adresi Çalınması ve Hakaret
Merhaba
Bir süre önce msn adrsim ele geçirildi.Ele geçiren kişi listemde var olan şahıslara benim adıma ağır küfür ve hakaretlerde bulundu.Böylece bütün tanıdıklarım ile aramın bozulmasına neden oldu.Hepsine tek tek bu mevzuyu anlatmak durumunda kaldım.Üstelik küfür ve hakaret maruz kalan kişiler arasında öğretmenlerimde bulunmaktaydı,düşünün bu konuda düştüğüm zor durumu.Şimdi o küfür ve hakaret eden kişi eski adresimle yeni adresimi ekleyerek benimle iletişim kurdu.Kimsiniz diye sordğumda bana da küfür ette ve hakarette bulundu.Kendisini tanıdığımı ve yakında görüşeceğimizi söyledi.Aklıma kimse gelmiyor bu konuda çünkü çevremde bu tarz çok fazla insan yok.Tehdit emesi hiç önemli değil,ancak yeni adreslerimide ele geçirip listemde kişilere yine aynı davranışlarda bulunmasından çekiniyorum.Savcılığa dilekçe vermeden önce sizlere danışmak ve neler yapmam gerektiğini öğrenmek istedim.Yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
Re: Msn Adresi Çalınması ve Hakaret
Merhaba, google'de ufak bir araştırma ile çalınan msn adresinize nasıl yeniden sahip olabileceğinizi öğrenebilrsiniz yapmanız gereken microsoft'a bir mail atmak. ayrıca savcılığa başvurarak Telekominikasyon kurumundan msn adresinizin hangi IP adresinde kullanıldığını öğrenebilir ve adres tespiti yaptırabilirsiniz. Benimde başıma benzer bir olay geldiği için biliyorum.
Saygılar, iyiakşamlar.
peki kac gunde sonuc alinabiliyor
ayrica addressbook korunabiliyormu
Bir de asıl merak ettiğim şey,böle durumlarda karşı tarafa verilen cezalar.Yani karşı tarafın ceza almasını sağlayabilir miyim?
msn adresini üye listenle beraber 24 saat içerisinde geri alabilirsin(tabi o şahıs msn listeni silmedi ise). işin yasal buyutu ne kadar sürer bilemem ancak bilişim suçları konusunda artık ağır cezalar verilebiliyor mutlaka karşı tarafın canını yakacak bir sonuca ulaşabilirsin.
Ben birisie sadece hakarette bulundum ama o kişide bulundu msn üzerinden beni savcılığa vermiş sizce ceza alırmıyım lisesona gidiyorum ?17 yaşındaım.
acaba trojan nickli bey siz verdiniz mi malum şahıs tutuklandı mı?
ben vermedim..şimdilik uğraşamicam böle gereksiz bi kişiyle..bence sizinki hangi ağırlıkta hakarette bulunduğunuza ve kimin önce hakarette bulunduğuna bağlı..yani ölesine bi küfür içinde ceza verceklerini sanmıorum,ama kişiye yada kişiyi ilgilendiren kişilere ağır laf sarfettsiyseniz o zaman durum değişebilir..
Re: MSN Adresi Çalınması ve Hakaret
Msn loglarını kişi kayıt edip savcılığa delil olarak sundu diyelim ama değiştirilebilir.Nasıl delil ifade edicek?