Asker kaçağıyken üniversiteye kayıt
Merhabalar. Forumda tarattım fakat, doğrudan sorunumla alakası olan bir başlık bulamdım.
Ben 1980 doğumluyum. Daha önce 2000 senesinde üniversiteye girdim. fakat, ekonomik problemlerden dolayı 2. senemde okulu bıraktım. Geçtiğimiz günlerdeyse tekrar ÖSS'ye girdim. İyi bir puan geleceğini de biliyorum. Fakat ;
1. Şimdiye kadar sadece bir kere yoklamaya gittim. (2000 yılında) Yoklama kaçağı mıyım, asker kaçağı mıyım bilmiyorum.
2. Bu sene üniversiteye kayıt yaptırmak için askerlik şubesine gittiğimde bir sorun çıkartırlar mı?
3. Kayıt sırasında, askerlik belgesini sonradan getireceğime dair taahhütte bulunsam kabul ederler mi? (Bir arkadaşım böyle bir yol olduğunu söyledi.)
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.
Re: Asker kaçağıyken üniversiteye kayıt
Arkadasim mumkun degil sen unut o isi. Su an 28 yasindasin ve lisans ogrenimi icin 29 a kadar izin verirler. OSS ye bosuna girmissin. Su anki durumunu bilmem de 29 dan sonra bakaya olacaksin.
Cevap yazdığınız için teşekkür ederim, ama sorumun cevabı bu değil sanırım.
2. sorunun cevabı: Evet cıkarırlar.
3. sorunun cevabı: Okul kabul etse bile subeden bir belge alamazsınız.
aynı durumu bende yaşadım. Kazandı belgenizle askerlik şubesine gidiyorsunuz ve askerlik şubesinde kısa süreli (kayıt yaptırır yaptırmaz öğrenci belgesini askerlik şubesine ulaştıracagınızı garanti ediyorsunuz.)tecil yapıyorlar. Bu belgeyle okula kayıt yaptırıyorsunuz ve öğrenci belgesi talep ediyorsunuz, askerlik şubesine iletmek üzere. Bütün bu işlemler iyiniyet çerçevesinde askerlik şubesindeki diyaloğda önemli. Kolay gelsin.
Peki kac yasindaydiniz? Eger 27 den buyuk iseydiniz ben yanlis bilgi vermis oluyorum, sayin ali299 yazdiklarimi gormezden gelsin o zaman. Benim dusunceme gore lisans icin sinir 29 ise 28 yasinda birinin lisansa baslamasina izin verilmez diye bir kanıya varmıstım.
İlgilendiğiniz için ikinize de çok teşekkür ediyorum. Benim için gerçekten çok önemli bilgiler bunlar; hele ki hukuktan zerre kadar anlamayan biri olarak:)
Özetle ben sırasıyla şu yolu takip ediyorum:
1. Kazandı belgemle askerlik şubesine gidiyorum; tecilimi rica ediyorum
2. Bu belgeyle okula kaydımı yaptrıp öğrenci belgemi askerlik şubesine ulaştırıyorum
3. Ve tüm bunları yaparken şubeyle gayet dostane ilişkiler içinde oluyorum :)
Umarım herhangi bir sorun çıkarmazlar; ki böyle bir şey gerçekten benim sonum olur.
Cevap: Re: Asker kaçağıyken üniversiteye kayıt
Alıntı:
ali299 rumuzlu üyeden alıntı
İlgilendiğiniz için ikinize de çok teşekkür ediyorum. Benim için gerçekten çok önemli bilgiler bunlar; hele ki hukuktan zerre kadar anlamayan biri olarak:)
Özetle ben sırasıyla şu yolu takip ediyorum:
1. Kazandı belgemle askerlik şubesine gidiyorum; tecilimi rica ediyorum
2. Bu belgeyle okula kaydımı yaptrıp öğrenci belgemi askerlik şubesine ulaştırıyorum
3. Ve tüm bunları yaparken şubeyle gayet dostane ilişkiler içinde oluyorum :)
Umarım herhangi bir sorun çıkarmazlar; ki böyle bir şey gerçekten benim sonum olur.
Merhaba,
Ben de aynı durumdayım şu anda. 28 yaşımda bir lisans programına kayıt yaptıracağım. Belgeyi alabildiniz mi acaba?