-
Kredi kartı borcu
yaklaşık 4 sene önce adıma kayıtlı kredi kartlarımın borcundan dolayı icralık oldum ve borçlarımı tamamen kapattım ilgili bankalardan temiz kagıdımı aldım ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından herhangi bir negatif nitelikli kayıdım olmadığına dair temiz kagıdımı aldım bu şekilde tekrar kredi çekmek için maaş aldıgım bankaya başvurmama rağmen kbb'de açık göründüğüne dair bilgi verdiler ve kredi başvurum rededildi ne yapabilirim..
-
Re: kredi kartı borcu
Bir kere icralık olmuşsunuz, canınız yanmış. Faiziyle bir ton para geri ödemişsinizdir. Kimbilir ne sıkıntılar yaşadınız o zamanlarda, yaşayan bilir. Ama insanoğlu çabuk unutuyor işte bu gibi olumsuzlukları. Bırakın vermesinler ya, dertsiz başınızı zorla derde mi sokmaya çalışıyorsunuz yeniden? Bu zamanda bankaların önünden bile geçmemek lazım aslında ama hadi o kadar da değil diyelim :) Ama illa ben kredi kullanıcam derseniz o zaman bankayla biraz çalışmanız gerekiyor. Mesela düzenli ve otomatik ödeme talimatları verebilir, internet şubesini kullanarak birtakım işlemlerinizi yapabilir, kira aidat taksit vs gibi giderlerin yanında gelirinizin de düzenli olduğunu belgeleyebilirseniz en sonunda şube yetkisiyle kredinize belirli oranda onay verebilirler. Ancak Merkez bankasından kaydınız silinmiş olsa bile bankaların kendi aralarında kullanmakta olduğu veritabanından üzerinden 10 yıl geçse dahi silmiyorlar haberiniz olsun. Bir kere icralık olup karalisteye girdikten sonra borcunuzu ödeyip bu durumdan kurtulmuş olsanı dahi 5 sene sonra veya 15 sene sonra tekrar kredi için başvurduğunuzda bu durum karşınıza çıkacak ancak yeni kredi için onay verip vermemek tamamen şubenin yetki ve insiyatifi dahilinde olacaktır!
Şunu da söylemek isterim ki böyle giderse hemen hemen herkes karalistede yerini alacağından! :) bankalar artık o veritabanına bakarak kredi verecek insan bulmakta zorlanacaklarından yukarıda belirttiğim şartları sağlayanlar onlarca borçtan icralık olsa bile tekrardan kredi kullanabileceklerdir. (Tabi önceki borçların tamamen ödenmiş olması halinde!)
Saygılar...