Evlilik Nedeniyle 1 yıl içinde işten ayrılmada işçinin tazminat alma hakkı
Merhaba
Yasada böyle bir madde gözüküyor,forumda yorumlar alınabileceği yönünde ancak çalıştığım firmanın insan kaynakları vermediklerini ayrıca bu konuda açılan tüm davalarıda kazandıklarını söylüyorlar.
Evime daha çok yakın bir yerde çalışmaya başlayacağım , Daha açarsam kazanabilirmiyim, çalışmaya başlamam dava sonucu etkilermi ?
Teşekkürler.
Re: Evlilik Nedeniyle 1 yıl içinde işten ayrılmada işçinin tazminat alma hakkı hk.
Evlenen bayan işçinin evlilikten itibaren bir yıl içinde evlilik nedeniyle işten ayrılması halinde kıdem tazminatı alabileceği 1475 sayılı yasanın 14. maddesinin açık hükmüdür. (Erkeklerin böyle bir hakkı yok).
Sizin insan kaynakları sanıyorum ya sallamış, ya da siz konuyu farklı izah etmiş olabilirsiniz.
Esasen, benim burada merak ettiğim cinsiyet değiştirenlere bu madde nasıl uygulanacak? İş hukuku uzmanı arkadaşların bu konudaki yorumları nedir?
Re: Evlilik Nedeniyle 1 yıl içinde işten ayrılmada işçinin tazminat alma hakkı hk.
1 Yıllık sürecin dolmasına 1 hafta kala dilekçe verdim ve dilekçeyi teslim ettiğime dair yazılı belge aldım mahkemede yeterli olurmu? Etik olarak İhbar süresinde anlaştık şuan ihbar süremin bitmesini bekliyorum.
Ayrılma tarihiniz 1yıllık sürenin dolmasından sonraya denk geliyor ise,ihbar süresine uymanız durumunda ayrıldığınızda kıdem tazminatına hak kazandıracak bir sebebiniz olmayacak!
Yasadan kaynaklanan haklı bir sebebe dayandığınızdan ihbar süresine gerek yoktu.
Bir yıllık süre içi ; istifa verdiğim tarih mi yoksa fiziksel olarak ayrıldığım tarih mi? 3 hafta ihbar süresi verdim şirkete şuan evlendiğim tarihi 1 yıl 1 hafta geçirmiş durumdayım
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
Ayrılma tarihiniz 1yıllık sürenin dolmasından sonraya denk geliyor ise,ihbar süresine uymanız durumunda ayrıldığınızda kıdem tazminatına hak kazandıracak bir sebebiniz olmayacak!
Değerli meslektaşım evlilik nedeniyle işten ayrıldıktan sonra 1 yıl içerisinde başka bir iş yerinde çalışılamayacağına ilişkin yasal bir düzenleme varmıdır? Araştırdım fakat böyle bir yasal düzenlemeye ulaşamadım varsa eğer yardımınızı rica ediyorum.
Evlilik sebebiyle işten ayrılan müvekkilim başka işte çalışmaya başlarsa bir sıkıntı doğururmu?
sebep göstermeden iş akdinizi feshetseniz bile kıdem tazminatına hak kazanırsınız . evlilikten bir yıl içinde yapılan fesih haklı fesihtir. Evlilik cüzdanı ve fesih bildirimi yeterli delil olacaktır
Alıntı:
dddeniz rumuzlu üyeden alıntı
Değerli meslektaşım evlilik nedeniyle işten ayrıldıktan sonra 1 yıl içerisinde başka bir iş yerinde çalışılamayacağına ilişkin yasal bir düzenleme varmıdır? Araştırdım fakat böyle bir yasal düzenlemeye ulaşamadım varsa eğer yardımınızı rica ediyorum.
Evlilik sebebiyle işten ayrılan müvekkilim başka işte çalışmaya başlarsa bir sıkıntı doğururmu?
Evlenmiş olmak kıdem tazminatı alarak 1 yıl içinde ayrılma hakkını verir kadın çalışana.
Bu nedenle kadın çalışanın ayrıldıktan sonra bir başka işyerinde çalışmaya başlamasını engelleyici herhangi bir hüküm yoktur.