Maaş alamayanlar ne yapabilir
merhaba;
Kardeşim bir televizyon kanalında çalışıyor ve 3 aydır maaş alamıyor.Her para istediğinde paramız yok deyip ufak tefek yol harçlığı yapması için para veriyorlar ama bir türlü maaş vermeye paraları olmuyor.Sigortasınıda yapmadılar şimdi işten ayrılsa parasını hiç vermezler diye korkuyor çünkü az değil tam 3 aylık maaşı...yinede çok yoğun bir tempoda çalışmaya devam ediyor.
Şimdi bu durumda kardeşimi savunacak bir yasa varmı yada böyle bi durumda ne yapabiliriz.Kendimizi garantiye alabileceğimiz hiç bir şey yokmu?
Re: Maaş alamayanlar ne yapabilir
1)Isverene karsi icra takibi yaparak ucreti talep edebilirsiniz.
2)Is akdini hakli nedenle feshedebilirsiniz.
3)Ucretin odenmemesi 20 gunu askin bir suredir devam ediyorsa calismaktan kacinma hakkinizi kullanabilirsiniz.
4)Isvereni bolge calisma mudurlugune sikayet edebilirsiniz.
sigorta olmasada bu şekilde hakkımızı arayabilirmiyiz yani genelde sigortası yapılmadığı zaman hiç birşey ispat edemeyeceğimizi düşündüğümüz için soruyorum
teşekkür ederim
Sigortaniz olmasa dahi bu haklardan yararlanabilirsiniz,ayrica hizmet tespit davasi acip kazandiginiz takdirde geriye donuk olarak sigorta girisiniz yapilacaktir.
Saygilar.
Ben fethiyede bir otelde çalışmakdayım fakat haziran ayından beri maaş alamadım hakediş olrak net 2 ay ekim 7de tam 3 ay olacak bu yüzden kredi kartı ve banka kredi borçlarım aksadı 2 ay kadar bankalar ihtarneme cekilcegi gibi msjlar atar oldu otel sahibi ve yöneticilerini seviyorum fakat madur durumdayım son çare yasal haklarımı kullanmak olacak ne yapmam gerekir
1- subat 1 den bu gune kadar halan çalışmakdayım 5. ayın 16sından beri sigortam yatıyor
2- 5. aydan itibaren sigorta aylık prime geçti fakat askeri gecim indirim haklarımız ödenmedi
3- asgari üçretten çalışıyor görünüyorum vs.vs.
bu haklarımı nasıl savuna bilirim nerden başlamam gerekir saygılarla