İsteğe bağlı sigortada sağlık yardımından yararlanma
4800 gün işyeri sigortası var.2000 de isteğe bağlı var halen ödemekteyim.1966 doğumluyum.1985 ssk başlangıcı (sigortam askerden önce ) bu duruma göre ne zaman emekli olabilirim ve halen isteğe bağlı ödemekteyim buna göre sağlıktan yararlanabilirmiyim.
yorumlarınız ve böyle bir hizmet sunduğunuz için teşkkür ederiz...
Re: İsteğe bağlı sigortada sağlık yardımından yararlanma.
İsteğe bağlı sigortalılık devam ederken sağlık yardımı verilmez.Emeklilikle ilgili sorunuza cevap verebilmek için, SSK başlangıcı ile doğum tarihinizi gün ve ay olarak belirtmelisiniz.
İyi günler...
slm...
ssk başlangıcı 5/8/1985 ... 13/10/1966 doğum tarihi...
primim ödenmiş 7000 halen isteğe bağlı ödüyorum.. ne zaman emekli olabilirim.....
sağlık tan yararlanma derken yeni yasaya göre isteğe bağlılar sağlıktan yararlanabilecek mi..( sağlık yrdmı derken sağlıktan yararlanma demek istemiştim..)....
iyi gunler....
506 sayılı kanunun Geçici 81/f maddesi gereğince 23.5.2002 tarihi itibariyle sigortalılığı 15 yıl 6 aydan fazla,17 yıldan az olan erkekler (Sizinki 16 yıl,7 ay,18 gün) 25 yıllık sigortalılık süresini,5300 günü ve 49 yaşını tamamlaması durumunda emekli olurlar.
İyi günler..
eşim 1989 ssk girişli ve 3650 gün prim ödemişliği var,doğum nedeniyle işten çıkarıldı ve ,10 ay işsizlik parası aldı,sonra isteğe bağlı sigorta primi ödedi ( 5 ay ),en son eylül primi ödendi,ben uzman doktorum ( emkli sandığı ) eşim zaten yaş için 1 yıl bekleyecekti,şimdi isteğe bağlı sigortalılığı bırakırsa benim üzerimden sağlık yardımı alabilir mi?,alamazsa ssk dan emekli olabilmesi için 1260 günden fazla isteğe bağlı olmaması gerekiyor diye biliyorum, o halde biz yeniden bir iş yerinde çalışıyor gibi gösterip,öyle mi devam edelim.soru -2 :sağlık yardımını benim üzerimden ( hiçbir yere prim yatırmadan,ev hanımı olarak ) alabiliyor mu ?cevaplar için sonsuz teşekkürler ( izmir )
Re: İsteğe bağlı sigortada sağlık yardımından yararlanma
1 ekim 2008 tarihi itibariyle istege bağlı ssk lılar sağlık yardımından yararlanıyorlar ekim ayı ödemesini kasımda yapılıyor ben dün ödedim sağlıktan yararlanma hakkını kazanmış oldum eşiniz ve cocuklarınızda yararlanabiliyorlar saygılar
derman bey siz 5300 iş gunu ödeyip 25 yılınızı doldurduğunuzda emekli olabilissiniz cok fazla prim ödemişiniz cok fazla prim ödesenizde en düşük emekli 600 ytl alıyorsa siz 50 ytl fazla alırsınız tabi son 3/5 senenizi en yuksekten ödemiyorsanız arkadaşım 9000 bin iş gunu ödedi emekli oldu 5000 günlede emekli olabiliyordu aldığı maaş 650 ytl bence istege bağlı sigortanızı dilekce verin kapatın 25 yılınızı doldurunca dilekce verip emekli olabilirsiniz saygılar
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
1 ekim 2008 tarihi itibariyle istege bağlı ssk lılar sağlık yardımından yararlanıyorlar ekim ayı ödemesini kasımda yapılıyor ben dün ödedim sağlıktan yararlanma hakkını kazanmış oldum eşiniz ve cocuklarınızda yararlanabiliyorlar saygılar
ben bunu sormamıştım,eşim benden sağlık yardımı alabiliyormu ? ( ben emekli sandığı mensubuyum ) eşim ise artık isteğe bağlı sigortalı değil,160 ytl yerine 204 ytl yatırırsanız,sağlık yardımı alınıyor,ben bunu sormadım.şimdi ev hanımı ve benim üzerinden mi bakılacak. ?
eşiniz ssk calışanı veya istege bağlı sigortalı olmadığı sürece sizin sağlınızdan yararlanabilir
Alıntı:
erolkocak rumuzlu üyeden alıntı
eşiniz ssk calışanı veya istege bağlı sigortalı olmadığı sürece sizin sağlınızdan yararlanabilir
ilginize çok teşekkürler,SGK'ya isteğe bağlı sigortalılığın iptali için dilekçe veriliyor değilmi ? ekim ayını ödemeyeceğim çünkü.