Re: Vergi verecek miyim ?
Alıntı:
turkishcs rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhaba.Ben bir oyunda server satışına başlıyacağım.Fakat aklımda bazı sorular var.
Oyunda server satışı yapacağım için vergi vermelimiyim.Fakat satacağım serverleri ben başkasından alıcağım.Yani serverler benim üzerime kayıtlı değildir.
Bilen birileri tam cevap verirse çok sevinirim.Şimdiden herkese teşekkür ederim.
bu işi sürekli yapar isen ticari kazanç, ara sıra yapar isen arizi kazançtır.yani vergi verilecek.bu nedenle kazancını beyan etmayi unutma.iyi şanslar
Öncelikle Molyer söylediklerine tamamen katılmakla birlikte serverların sizin adınıza kayıtlı olup olmamasının hiç bir öneminin omadığını belirtmek istiyorum. Zira sadece aracılık veya komisyonculuk yapanız dahi faaliyetiniz GVK.md.37 uyarınca ticari kazanç kapsamında olup, bu faaliyetinizin süreklilik arz etmesi durumunda gerek Gelir Vergisi, gerekse KDV mükellefiyet tesis ettirmeniz gerekecektir.
Öncelikle Molyer söylediklerine tamamen katılmakla birlikte serverların sizin adınıza kayıtlı olup olmamasının hiç bir öneminin omadığını belirtmek istiyorum. Zira sadece aracılık veya komisyonculuk yapanız dahi faaliyetiniz GVK.md.37 uyarınca ticari kazanç kapsamında olup, bu faaliyetinizin süreklilik arz etmesi durumunda gerek Gelir Vergisi, gerekse KDV mükellefiyeti tesis ettirmeniz gerekecektir.
ama sonuçta ben zaten vergisi verilen bir makinanın satışını yapıyorum. yani verigisi verilen bir malı satın alıyorum. Kafam karıştı.vergi verilcekse hiç bulaşmayayım en iyisi.
Alıntı:
turkishcs rumuzlu üyeden alıntı
ama sonuçta ben zaten vergisi verilen bir makinanın satışını yapıyorum. yani verigisi verilen bir malı satın alıyorum. Kafam karıştı.vergi verilcekse hiç bulaşmayayım en iyisi.
vergisi veriliyorda senin kazancının vergisini kim veriyor? yani o sen oluyorsun