Boşanma konusunda izlemem gereken yollar
Öncelikle saygılarımı sunuyor, konuya giriyorum.
Ben 7 yıllık evli bir bayım. Eşimle evliliğimiz süresince sürekli problem yaşadık, onun alışveriş ve borç yapma merakı,kendi kriterlerinde yaiama sevdası ailede hep bi huzursuzluk kaynağı idi. Tabi huzursuzluk sürekli olunca insan bitme noktasına geliyor. Ben yaklaşık 2 senedir eşimle aynı evde yaşamamıza rağmen ayrıyız. Ben bu süre içinde boşanmak istediğimi defalarca tekrarlamama ragmen kendisi boşanmak istemediğini söyledi. Şu an mevcut olan borçlarından dolayıda onu bırakmak istemediğimi söyledim onun rızasının olmasını istedim. Ama o istemedi ve istemiyor. bundan 3 ay evvel başka bir bayanla görüşmeye başladım. Bu bayanla görüştügümü anladı ve kesinlikle boşanmıcanı söyledi o bayanla şu an bir ilişkim yok fakat halen boşanmak istemiyor. Bayanla görüşmem dışındaki konularda haklı olduğumu biliyorum.Ne yapmalıyım
Re: Boşanma konusunda izlemem gereken yollar
Şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşanma davası açabilirsiniz. Ancak, boşanma kararına karar verilebilmesi için, geçimsizliğin eşinizin kusuru ya da size oranla daha fazla kusurlu olması sebebiyle oluştuğunu ispatlamanız gerekmektedir.
Eşinizi aldatmanız söz konusu ise ve eşiniz de bunu ispatlarsa, bu durumda davanız reddolabilir ya da talebi halinde eşiniz lehine tazminata hükmedilebilir. Bir meslektaşımızdan, profesyonel bir yardım almanız lehinize olacaktır.
Başka bir belaya yelken açmadan önce kucağınızdaki devasa beladan kurtulmanız hayatınızın devamı için çok önemli.
Önce boşanmayı "başarın" sonra ne yaparsanız yapın.
merhabalar ben Yıldırım AYHAN benim sormak istediğim siz sayın değerli avukatlara , İzmir 8.Asliye Hukuk Mah.1994/323 E.1994/601 K sayılı 20.09.1994 tarihli karara göre eski eşimle anlaşarak boşandık ve o zamandan bu zamana kadar yani 23 temmuz 2008 tarihine kadar hiçbir sorun olmamıştı1994 tarihinde de bir nafaka kararı olmamıştı (anlaşarak sonuçlandığı için)fakat bana bugün PARA BORCUNA VEYA TEMİNAT VERİLMESİNE VEYA BİR İŞİN YAPILMASINA VEYA YAPILMAMASINA İRTİFA HAKKININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN İLAMLARINYERİNE GETİRİLMESİNE İCRA EMRİ çıkartılmış
........90.00 YTL
.......105.00YTL
.......TOPLAM 195.00YTL toplam alacağın faize faiz işlemeden takip ta.itibaren yasal faizi, takip giderleri ve vekalet ücretiyle birlikte tahsili
denerek ödenmesi istenmiş fakat avukatı aradığımda 400-450 YTL yi bulacağını söyledi benim ne yapmam gerek acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim
SAYGILAR.....
Alıntı:
serk_man rumuzlu üyeden alıntı
merhabalar ben Yıldırım AYHAN benim sormak istediğim siz sayın değerli avukatlara , İzmir 8.Asliye Hukuk Mah.1994/323 E.1994/601 K sayılı 20.09.1994 tarihli karara göre eski eşimle anlaşarak boşandık ve o zamandan bu zamana kadar yani 23 temmuz 2008 tarihine kadar hiçbir sorun olmamıştı1994 tarihinde de bir nafaka kararı olmamıştı (anlaşarak sonuçlandığı için)fakat bana bugün PARA BORCUNA VEYA TEMİNAT VERİLMESİNE VEYA BİR İŞİN YAPILMASINA VEYA YAPILMAMASINA İRTİFA HAKKININ KALDIRILMASINA İLİŞKİN İLAMLARINYERİNE GETİRİLMESİNE İCRA EMRİ çıkartılmış
........90.00 YTL
.......105.00YTL
.......TOPLAM 195.00YTL toplam alacağın faize faiz işlemeden takip ta.itibaren yasal faizi, takip giderleri ve vekalet ücretiyle birlikte tahsili
denerek ödenmesi istenmiş fakat avukatı aradığımda 400-450 YTL yi bulacağını söyledi benim ne yapmam gerek acaba beni bilgilendirirseniz çok sevinirim
SAYGILAR.....
Borcun neye ait olduğu yazmıyor mu? Aradığınız avukat asıl alacağın ne olduğunu söylemedi mi?
Tebligatı aldıktan sonra bir itirazınız varsa 7 gün içinde itiraz etmeniz gerekiyor.