Hukuk fakülteleri hakkında bilgi
Yeni üyeyim, forumu uzun zamandır takip ediyorum çünkü hukuk fakültesinde okumayı düşünüyordum. Şimdi öss stresi bitti ama istediğim hukuk fakültesi için yeterli puanı alamadım bu yüzden vakıf üniversitelerini yazmak zorundayım. Başka konularda da bu tartışılmış fakat herkes başka birşey söylediği için kafam çok karıştı Kendim de kolej mezunuyum bu yüzden iyi bildiğim ingilizceyi unutmamak adına vakıf üniversitelerinin daha yararlı olcağını da umuyorum açıkcası. Bilgi-Koç-Bilkent üniversitelerinin hukuk fakültelerinde okuyan ya da bilgi sahibi olanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var. Henüz tercihler için erken ama o zamana kadar iyi düşünüp karar vermem gerek bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
Re: Hukuk fakülteleri hakkında bilgi
aslında şöyle bir durum var. eğer ankara'da okumak istiyorsan bilkent , yok istanbul şahane diyorsan koç veya bilgi arasından seçim yapacaksın. üç üniversiteyi karşılaştırırsak bence bilkent'in kadrosu koç veya bilgi'den daha iyi . aynı şekilde eğitimininde daha iyi olduğu kanısındayım. istanbul'u tercih edeceksen sana bilgi'yi öneririm. çünkü koç'un fiyatı olsun , kredi sistemi ve ders seçme sistemi olsun öğrenciyi yorar. ayrıca bilgi üniversitesinin hukuk fakültesi vakıf üniversiteleri arasında çok rahat ilk 3'te olur.
Bilgi üniversitesine bir kastım olduğundan değil yanlış anlaşılmasın ama ders seçme konusunda yetersiz oldukları kanısındayım. Bilgi üni.'de okuyan arkadaşlarımın genellikle yakındıkları konu kredi sistemindeki hatadır. Birbirine bağlantılı dersler ve kredi sistemi ile bir dönemde sadece 3 ders alıp okulu uzayan arkdaşlarım olmuştur.
Ayrıca Yeditepe ünivesitesi de vakıf üniversiteleri arasında hukuk eğitimi açısından kalitelidir. Tabii bunlar benim düşüncelerim. : )
Alıntı:
kayleigh rumuzlu üyeden alıntı
Herkese merhabalar. Yeni üyeyim, forumu uzun zamadır takip ediyorum çünkü hukuk okumayı düşünüyordum. Şimdi öss stresi bitti ama istediğim puanı alamadım bu yüzden vakıf üniversitelerini yazmak zorundayım. Başka konularda da bu tartışılmış fakat herkes başka birşey söylediği için kafam çok karıştı Kendim de kolej mezunuyum bu yüzden iyi bildiğim ingilizceyi unutmamak adına vakıf üniversitelerinin daha yararlı olcağını da umuyorum açıkcası. Bilgi-Koç-Bilkent üniversitelerinin hukuk fakültelerinde okuyan ya da bilgi sahibi olanlar varsa tavsiyelerine ihtiyacım var. Henüz tercihler için erken ama o zamana kadar iyi düşünüp karar vermem gerek bu yüzden yardımcı olursanız sevinirim.
kendini geliştirmek istiyorsa ki herkesin amacı bun bence ilk yapacağın uluslar arası üniversiteler ki en yakın Kıbrıs Yakındoğu var.
Merhaba ben yeni üyeyim.Bu yıl öss ye girdim ve tercih yapmadan önce bazı üniversiteler hakkında daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorum.Gazi Hukuk ve Marmara Hukuk hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.Bu üniversitelerin kadroları hakkında bilgi edinmek ve hakimlik-savcılık sınavlarındaki başarı oranlarını bilmek istiyorum.İlginiz için şimdiden teşekkürler.
Melis bu forum yeni sanırım.ÖSS Hukuk forumuna gir ordan daha çabuk cevap alırsın...