Kiradan çıkmak fakat nasıl ?
Sayın hukukçular...
Şu an oturduğumuz evde 11nci aydayız. Fakat eve girerken 1 yıllık kontrat yaptık. Ve ev sahibi ile yapmış olduğumuz sözleşmeye ek olarak 2 yıllık senet imzaladık. her ay kira bedeli karşılığında elden senetleri alıyorum. kiram şu an 650ytl ve 1 yıl sonunda %15 zam ile 750ytl olacak. Fakat aynı muhitte 500 ytl ye daha iyi bir ev buldum. depozitomu ve senetlerimi normal şekilde alabilmem için bana bir fikir soyleyebilir misiniz ? bunun hukuksal boyutu nedir ? nasıl işin içinden çıkabilirim.
saygılarımla...
Re: kiradan çıkmak fakat nasıl ?
Birinci yıl dolmadan en az 15 gün önce ev sahibinin elinde olacak şekilde noterden ihtar gönderin. İhtarda kira dönemi sonunda evi tahliye edeceğinizi sözleşmeyi uzatmayacağınızı ve evi hasarsız ve borçsuz teslim ettiğinizde senetlerinizi ve depozitonuzu geri alacağınızi bildirin. Yazılı ihtardan önce de telefonla veya yüzyüze görüşerek çıkma niyetinizi ev sahibine bildirin.
Evi hasarsız ve borçsuz bir şekilde tahliye ederseniz depozitonuzu geri alabilirsiniz. Aksi takdirde masraflar depozitodan düşülür.
Kira sözleşmenizi uzatmayacağınızı 15 gün önceden ev sahibinin elinde olacak bir ihtarla bildirirseniz senetlerinizi geri alabilirsiniz.
Bu en az 15 günlük süre ev sahibinin yeni bir kiracı bulmasına imkan tanımak için verilmiş bir süredir. Bu süre içinde ev sahibinin yeni kiracı bulmasına yardımcı olur ve gelen kiracılara evi gösterme konusunda engel çıkarmazsanız işler iyi niyetle daha çabuk bir şekilde çözümlenir.
Sayın Sdt23 ilginize teşekkür ederim.
Peki; şu an 40 gün kadar bir süre var 1 yıllık kontratın bitmesine. ben 25 gün sonra çıkıyorum diye noterden bir ihtar yollarsam geriye kalan 15 günlük kira bedelimi geriye alabilir miyim ? buna hakkım var mı
Alıntı:
mattheus rumuzlu üyeden alıntı
Sayın Sdt23 ilginize teşekkür ederim.
Peki; şu an 40 gün kadar bir süre var 1 yıllık kontratın bitmesine. ben 25 gün sonra çıkıyorum diye noterden bir ihtar yollarsam geriye kalan 15 günlük kira bedelimi geriye alabilir miyim ? buna hakkım var mı
Sonraki 15 günde evin yeniden kiraya verilemeyeceğini ve boş kalacağını hesaba katarsak, Hayır... Ancak siz çıkar çıkmaz eve taşınacak ve sonraki zamanın kirasını üstlenecek yeni bir kiracı bulduğunuz takdirde ev sahibiyle anlaşmanız mümkün.