Yakınım için kendi adıma kredi çektim
Merhaba,
Acil paraya ihtiyacı olan bir yakınım için kredi çektim. Kredi kendi adıma ödemeleri o yapacak. Ancak aramızda hiç bir şey imzalamadık. Sorun olduğunda parayı ona verdiğime dair hiç birşey yok ve bundan rahatsız oluyorum. Tahmin edersiniz ki karşılıklı güvenle yaptığım birşeydi ancak şimdi tedirgin oluyorum.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.Bu konuda senet imzalatmamın dışında yapabileceğim başka bir şey var mı? Borcu ödemediği takdirde yaptırım olarak kullanabileceğim ne olabilir? Daha önce bu konuda noterde yapılan bir şeyler olduğunu okumuştum ancak konuyu bulamıyorum.Lütfen yardım eder misiniz?
Saygılarımla
Arzu
Kredi Borcu ve Sorumlulukları Hakkında
Merhaba,
Acil paraya ihtiyacı olan bir yakınım için kredi çektim. Kredi kendi adıma ödemeleri o yapacak. Ancak aramızda hiç bir şey imzalamadık. Sorun olduğunda parayı ona verdiğime dair hiç birşey yok ve bundan rahatsız oluyorum. Tahmin edersiniz ki karşılıklı güvenle yaptığım birşeydi ancak şimdi tedirgin oluyorum.Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır.Bu konuda senet imzalatmamın dışında yapabileceğim başka bir şey var mı? Borcu ödemediği takdirde yaptırım olarak kullanabileceğim ne olabilir? Daha önce bu konuda noterde yapılan bir şeyler olduğunu okumuştum ancak konuyu bulamıyorum.Lütfen yardım eder misiniz?
Saygılarımla
Arzu
Re: Yakınım için kendi adıma kredi çektim.
Öncelikle geçmiş olsun.Bu kişi ödemiyorum ben bu krediyi bankaya der ise yapacağınız hiç bir şey yok.Ancak kendi rızası ile elin den senet alırsanız daha garanti olur ancak muhtemelen diyeceği şudur bize güvenmiyormusun ayıp ediyorsun diyecektir.Allah yardımcınız olsun.
senette adres değişikliği
Merhaba,
Saygılarımla
Arzu
Tekrar Merhaba,
Yakınıma senet imzalatmayı kabul ettirdim.( 36 ay her taksit için 36 adet senet hazırladım). Bu senetlerde şimdilik adres aynı olacak. Ancak sonraki aylarda adres değişikliği olursa ödenmediği durumunda bir sorun yaşar mıyım? Bu konuda ne yapabilirim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Saygılarımla
Arzu
Cevap: Re: Senet hakkında
Merhaba,
Ben de bir konuda yardımınızı rica ediyorum. Senette yazı değişikliğinin ve de kalem değişikliğinin bir önemi var mı? Bir de senedin ödenmemesi durumunda izelenecek yol hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler